Včasih se nam zdi, da ne moremo ničesar prispevati slepim in slabovidnim otrokom. Gre bolj za to, da ljudje ne vedo, kaj vse naši otroci in njihove družine potrebujejo. Pogosto imamo ravno to doma, pa ne potrebujemo več.

Naši otroci potrebujejo (tako kot vsi) materialne stvari (npr. računalnike, denar za počitnice ali posebno, pogosto zelo drago opremo, vse pogosteje tudi obleke, igrače, knjige …) in nematerialne stvari (druženje z videčimi, branje literature, botra, ki je vesel otrokovega napredka).

Če želite našim otrokom kaj podariti, vas prosimo, da se povežete z našo psihologinjo Sabino Šilc, da se dogovorite o načinu donacij.

Donirate lahko tudi v Šolski sklad.

Donirajre za 100-letnico

Donirajte 5 EUR:
Doniraj 5 EUR
Izberite vrednost donacije:
Doniraj več

Donacija kot davčna olajšava za pravne osebe

Davčni vidik donacije z vidika donatorja:
Če je donator pravna oseba, mu lahko donacija zniža osnovo za plačilo davka od dohodkov pravnih oseb. Pri tem mu osnovo zmanjša le tista donacija, ki je izplačana rezidentu v Sloveniji (pravna oseba), ki je ustanovljen za opravljanje kulturnih, dobrodelnih, znanstvenih in drugih z zakonom določenih dejavnosti in hkrati ne presega 0,3 % obdavčenega prihodka te pravne osebe v njegovem davčnem obdobju.

TRR: IBAN SI56 0110 0603 0689 853 (Banka Slovenije)

Naši podporniki