Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Kako pomagati – donacije


Včasih se nam zdi, da ne moremo ničesar prispevati slepim in slabovidnim otrokom. Gre bolj za to, da ljudje ne vedo, kaj vse naši otroci in njihove družine potrebujejo. Pogosto imamo ravno to doma, pa ne potrebujemo več.

Naši otroci potrebujejo (tako kot vsi) materialne stvari (npr. računalnike, denar za počitnice ali posebno, pogosto zelo drago opremo, vse pogosteje tudi obleke, igrače, knjige…) in nematerialne stvari (druženje z videčimi, branje literature, botra, ki je vesel otrokovega napredka).

Če želite našim otrokom kaj podariti, vas prosimo, da se povežete z našo psihologinjo Sabino Leskovec, da se dogovorite o načinu donacij.

Donirate lahko tudi v Šolski sklad.

Donacija kot davčna olajšava za pravne osebe

Če je donator pravna oseba, mu lahko donacija zniža osnovo za plačilo davka od dohodkov pravnih oseb. Pri tem mu osnovo zmanjša le tista donacija, ki je izplačana rezidentu v Sloveniji (pravna oseba), ki je ustanovljen za opravljanje kulturnih, dobrodelnih, znanstvenih in drugih z zakonom določenih dejavnosti in hkrati ne presega 0,3 % obdavčenega prihodka te pravne osebe v njegovem davčnem obdobju.

Številka računa Centra IRIS – TRR: IBAN SI56 0110 0603 0689 853 (Banka Slovenije)

O naših podpornikih si lahko več preberete tudi v novicah.

(Skupno 837 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost