Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 12. 2.– 16. 2. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk:polnozrnati kruh (G,O,SE), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica:kruh (G), pašteta, sadje, čaj
  • kosilo: juha,piščančji paprikaš, curry riž, solata
  • malica: napolitanke (G,L,J), čaj
  • večerja:umešana jajčka (J) z zelenjavo, ovseni kruh (G), čaj

TOREK

  • zajtrk:polnozrnati kruh (G,O,SE), sir (L), kisla kumarica, čaj
  • malica:pustni krofz marmelado (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo:juha, špageti po milansko (G), solata
  • malica:sadni jogurt (L), sadje
  • večerja:mesno-zelenjavna rižota, solata, čaj

SREDA

  • zajtrk: skuša z zelenjavo (R), kruh (G), čaj
  • malica:graham kruh (G,O,SE), namaz s papriko (L), čaj,ŠS – mleko (L)
  • kosilo: fižolova enolončnica, sirov štrukelj z drobtinicami (G,L,J), kompot
  • malica:sadje, hrustjave ploščice (G)
  • večerja:sirovi tortelini s paradižnikovo omako (G,L,J), čaj

ČETRTEK

  • zajtrk:črni kruh (G), jajčni namaz (J), paradižnik, čaj
  • malica:polnozrnati kruh (G),mlečni namaz z zelišči (L), čaj, SŠ – jabolka
  • kosilo:juha, pire krompir (G,L), čufti v omaki, solata
  • pop. malica: sadna skuta (L), sadje
  • večerja: koruzni kruh (G), tunina pašteta (G,L),rdeča paprika, čaj

PETEK

  • zajtrk:čokolino (G), mleko (L), sadje
  • malica:rženi kruh (G), sirni namaz (L), čaj, sadje
  • kosilo: rižota z morskimi sadeži (R), solata, sadna rezina (G,L,J)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk:koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica:polnozrnati kruh (G,O,SE), maslo (L), med, mleko (L)
  • kosilo: juha,piščančji paprikaš, curry riž, solata

TOREK

  • zajtrk:polnozrnati kruh (G,O,SE), sir (L), kisla kumarica, čaj
  • malica:pustni krofz marmelado (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo:juha, špageti po milansko (G), solata

SREDA

  • zajtrk: mlečni močnik, sadje
  • malica:graham kruh (G,O,SE), namaz s papriko (L), čaj, ŠS – mleko (L)
  • kosilo: fižolova enolončnica, sirov štrukelj z drobtinicami (G,L,J), kompot

ČETRTEK

  • zajtrk:črni kruh (G), jajčni namaz (J), paradižnik, čaj
  • malica:polnozrnati kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj, ŠS – jabolka
  • kosilo:juha, pire krompir (G,L), čufti v omaki, solata

PETEK

  • zajtrk:čokolino (G), mleko (L), sadje
  • malica:rženi kruh (G), sirni namaz (L), čaj, sadje
  • kosilo: rižota z morskimi sadeži (R), solata, sadna rezina (G,L,J)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost