Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik; 15.5. – 19.5.2017


S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

 

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, pol beli kruh(G), maslo(L), med
– dop. malica: jabolko, namaz, kruh(G), čaj
– kosilo: porova juha(G,L), čufti v omaki(G,J,L), pire krompir(L), solata, N
– pop. malica: sadje, cryspi(G,SE,O)
– večerja: golaž(G), kruh(G), čaj

Torek
– zajtrk: bela kava(L,O,), rogljiček z marmelado(G,J)
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G)
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), piščančji medaljon v naravni omaki(G,L,Z), ajdova kaša(G), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), napitek
– večerja: mesni/sirov burek(G,L), navadni jogurt(L)

Sreda
– zajtrk: čaj, rženi kruh(G,S), tunin namaz(R,L)
– dop. malica: Albert keksi(G,J,L), mleko(L)
– kosilo: paradižnikova juha(G,L), telečja rižota, riban sir(L), solata, N
– pop. malica: sladoled(L,O), napitek
– večerja: špageti po bolonjsko(G,J), rdeča pesa, čaj

Četrtek
– zajtrk: čaj, koruzni kruh(G,L,S), sirni namaz(L)
– dop. malica: sadje, namaz(L), kruh(G,L,S), čaj, SŠSZ
– kosilo: zelenjavno – mesna obara z žličniki(G,J,L,Z), pecivo(G,J,L,O), N
– pop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G,L,S)
– večerja: popečen toast(G), sir(L), salama, čaj

Petek
– zajtrk: mleko(L), polnozrnati kruh(G,O,S,SE), viki krema(L,O)
– dop. malica: sadni desert(L), kruh(G,S,O,SE)
– kosilo: pečen file®, krompir z blitvo, solata, sadje, N
– popotnica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

VRTEC

Ponedeljek
– zajtrk: čokolino(G,O), jabolko, čaj
– dop. malica: jabolko, čaj
– kosilo: porova juha(G,L), čufti v omaki(G,J,L), pire krompir(L), solata, N
– pop. malica: sadje, cryspi(G,SE,O)

Torek
– zajtrk: bela kava(L,O,), rogljiček z marmelado(G,J)
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L)
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), piščančji medaljon v naravni omaki(G,L,Z), ajdova kaša(G), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), napitek

Sreda
– zajtrk: čaj, rženi kruh(G,S), tunin namaz(R,L)
– dop. malica: Albert keksi(G,J,L), mleko(L), sadje
– kosilo: paradižnikova juha(G,L), telečja rižota, riban sir(L), solata, N
– pop. malica: sadje, sladoled(L,O), napitek

Četrtek
– zajtrk: čaj, koruzni kruh(G,L,S), sirni namaz(L)
– dop. malica: sadje, čaj, SŠSZ
– kosilo: zelenjavno – mesna obara z žličniki(G,J,L,Z), pecivo(G,J,L,O), N
– pop. malica: navadni jogurt(L), sadje

Petek
– zajtrk: mleko(L), polnozrnati kruh(G,O,S,SE), viki krema(L,O)
– dop. malica: sadni desert(L), čaj
– kosilo: zelenjavni narastek, krompir z blitvo, solata, sadje, N
– popotnica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

Legenda za zapis alergenov v jedilniku:

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost