Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 1. 4. – 5. 4. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk: muesli (G), mleko (L) / jogurt (L)
  • malica: koruzni kruh (G), turistična pašteta (R,L), čaj
  • kosilo: belušna juha, zelenjavni kanelon (G,L,J), francoska solata (J), sadje
  • malica: čajni keksi (G,L,J), čaj
  • večerja: zelenjavna mineštra z zdrobovimi žličniki (G,J), čaj

TOREK

  • zajtrk: črni kruh (G), piščančja salama, sir (L), kumarica, čaj
  • malica: rogljiček z marmelado (G,O,SE), bela kava (G,L)
  • kosilo: korenčkova juha, puranji zrezek v naravni omaki, rizi bizi, mešana solata
  • malica: grisini z rožmarinom (G,L,J), navadni jogurt (L)
  • večerja: regratova solata s krompirjem in jajci (J), kruh (G), čaj

SREDA

  • zajtrk: koruzni kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, čaj
  • malica: kruh (G), kisla smetana (L), korenček, čaj
  • kosilo: segedin golaž, krompir v kosih, marelični cmoki (G,L,J), kompot
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje, čaj
  • večerja: pica (G,L), čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: polnozrnati kruh (G,O,SE), liptaver namaz (L), čaj
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (G,L,J), testenine (G), bolonjska omaka, mešana solata
  • malica: sadni jogurt (L), oreščki (O)
  • večerja: njoki s sirovo omako (G,L), rdeča pesa

PETEK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: polnozrnata žemlja (G,L), sadni kefir (L)
  • kosilo: losos v omaki (R), pire krompir (L), zelenjavna priloga, sadna skuta (L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: muesli (G), mleko (L) / jogurt (L)
  • malica: koruzni kruh (G), turistična pašteta (R,L), čaj
  • kosilo: belušna juha, zelenjavni kanelon (G,L,J), francoska solata (J), sadje
  • malica: čajni keksi (G,L,J), čaj

TOREK

  • zajtrk: črni kruh (G), piščančja salama, sir (L), kumarica, čaj
  • malica: rogljiček z marmelado (G,O,SE), bela kava (G,L)
  • kosilo: korenčkova juha, puranji zrezek v naravni omaki, rizi bizi, mešana solata
  • malica: grisini z rožmarinom (G,L,J), navadni jogurt (L)

SREDA

  • zajtrk: mlečni močnik z jabolki (G,L,J)
  • malica: kruh (G), kisla smetana (L), korenček, čaj
  • kosilo: segedin golaž, krompir v kosih, marelični cmoki (G,L,J), kompot
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: polnozrnati kruh (G,O,SE), liptaver namaz (L), čaj
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (G,L,J), testenine (G), bolonjska omaka, mešana solata
  • malica: sadni jogurt (L), oreščki (O)

PETEK

  • zajtrk: čokolino (G,L), mleko (L)
  • malica: polnozrnata žemlja (G,L), sadni kefir (L)
  • kosilo: losos v omaki (R), pire krompir (L), zelenjavna priloga, sadna skuta (L)
  • malica: kruh s semeni (G,O,SE), sadje, čaj

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost