Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Skupna delavnica


Po dveh letih premora smo se odločili, da bomo letos ponovno organizirali delavnico namenjeno osnovnošolskim otrokom, njihovim bratom, sestram in seveda staršem.

Zato vas vljudno vabimo na Center IRIS, v soboto, 14. maja 2022, od 9.00 do 14.15 ure.

Najprej se bomo vsi skupaj (starši in otroci) zbrali na vrtu čutil, temu sledijo različne delavnice po triadah. Starši bodo imeli v tem času priložnost sodelovati v delavnici na temo socialnih veščin.

Po delavnicah se bomo na vrtu čutil sproščeno podružili ob skupnem kosilu ter ustvarjanju.

Program

Za vse

9.00 – 9.15: Jutranji pozdrav na vrtu čutil

Za starše

9.20 – 11.20: SOCIALNE VEŠČINE

Izvedena bo delavnica na temo socialnih veščin s slepimi in slabovidnimi otroki in mladostniki.

Po delavnici prosto do kosila.

Za otroke

9.20 – 12.30: IZBRANA DELAVNICA

Otrokom smo pripravili različne delavnice glede na njihovo starost. V času delavnice bodo učenci imeli tudi malico, katero naj prinesejo s seboj. Delavnice so:

  1. Z UGANKAMI DO ZAKLADA (1., 2., 3. razred)
    Iz Centra IRIS se bomo odpravili proti parku Tivoli. Med potjo nas čakajo različne uganke in izzivi in na koncu poti morda najdemo zaklad. Polni navdiha, pa bomo v parku ustvarili še kakšno umetnino iz naravnega materiala.
  1. SKRIVNI RECEPT ZA ZDRAVILNI NAPITEK (4., 5. in 6. razred)
    Z vzpenjačo se bomo povzpeli na Ljubljanski grad, kjer si bomo tekom delavnice pripravili zdravilni napitek, nato pa se bomo odpravili na sprehod skozi mestno jedro Ljubljane do centra IRIS. Cena delavnice ter vožnje z vzpenjačo je 3,5 eur/osebo.
  1. ŠPORTNE IGRE NA ROŽNIKU (7., 8. in 9. razred)
    Iz Centra IRIS se bomo peš odpravili na Rožnik. Tam bomo uživali v različnih športnih in socialnih igrah ter preverili svoje znanje v naravoslovno – geografsko – zgodovinskem kvizu o Rožniku in Ljubljani.

Za vse

12.45 – kosilo

12.00 – 14.15 ustvarjalna delavnica za otroke, starše in zaposlene Centra IRIS

Pomembno

  • Prijave sprejemamo do ponedeljka, 9. 5. 2022, ali po pošti na naslov Center IRIS – Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne, Langusova ulica 8, 1000 Ljubljana ali na mail info@center-iris.si.
  • Prijave, ki bodo prispele po 9. 5., bomo primorani zavrniti, prav tako družin, ki se na dogodek ne bodo prijavile, ne bomo mogli sprejeti, zato vas vljudno prosimo, da se držite roka.
  • Prosimo, da prijavi priložite v celoti izpolnjeno prijavnico:
(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost