Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Seminar za pomočnike in nadzorne učitelje slepih/slabovidnih dijakov pri zunanjem preverjanju znanja (poklicna matura, matura)


  • Obveščamo vas, da bomo 7. 4. 2022 izvedli Seminar za pomočnike in nadzorne učitelje slepih in slabovidnih dijakov pri zunanjem preverjanju znanja (poklicna matura, matura). Seminar bo potekal v prostorih Centra IRIS – Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne, Langusova ulica 8, 1000 Ljubljana.

    Vsebina programa:

    Seminar je namenjen učiteljem, za katere šole načrtujejo, da bodo sodelovali pri eksternih preverjanjih znanj (splošna matura, poklicna matura) kot nadzorni učitelji ali pomočniki slepih oz. slabovidnih dijakov. Seznanili se bodo s svojo vlogo pomočnika ali nadzornega učitelja pri opravljanju eksternih izpitov za dijake s posebnimi potrebami in se preizkusili v konkretnih situacijah.

    Program:

    ČETRTEK, 7. 4. 2022 Trajanje: 4 ure
    Urnik Naslov predavanja Predavateljica Št. ur
    15.00-16.30 Navodila za izvedbo prilagojenega načina opravljanja mature za dijake s posebnimi potrebami Marija Jeraša 2
    15 min ODMOR
    16.45-18.15 Praktični primeri vloge pomočnika slepih in slabovidnih Marija Jeraša 2

    Izobraževanje je brez kotizacije.

    Prijava

    Prosimo vas, da izpolnite prijavnico najkasneje do torka, 5. 4. 2022, oz. nas kontaktirate na elektronski naslov nastja.strnad@center-iris.si ali na tel. št. 01 2442 760.

    Ob prijavi v prijavnico obvezno zabeležite tudi, če boste imeli pri zunanjem preverjanju znanja slepega ali slabovidnega dijaka ter predmet, pri katerem boste izvajali vlogo pomočnika ali nadzornega učitelja.

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost