PONEDELJEK
- zajtrk: mlečni gres z eko pšeničnim zdrobom (L), cimetov posip
- malica: polnozrnati kruh (G), mlečni namaz s papriko (L), čaj, sadje
- kosilo: grahova juha (L), špinačni tortelini (G,L,J), sirova omaka (L), zeljnata solata s fižolom
- malica: sezamove palčke (G,SE), eko banana
- večerja: jota, koruzni kruh (G)
TOREK
- zajtrk: kruh s semeni (G,O,SE), skutni namaz z eko korenčkom (L), čaj
- malica: ovseni kruh (G), ribja pašteta (R), kumarica, čaj
- kosilo: goveja juha z rezanci (G,J,Z), puranji zrezek v omaki, zelenjavni kuskus (G), mešana solata
- malica: sadni jogurt (L), prepečenec (G)
- večerja: bučna juha, palačinke (G,L,J)
SREDA
- zajtrk: polnozrnati kruh (G), piščančja hrenovka, gorčica (GO), čaj
- malica: rogljiček z marmelado (G,L,J), bela kava (L)
- kosilo: goveji golaž, polenta, rdeča pesa, eko pomaranča
- malica: hrustljave ploščice (G), sadje
- večerja: testenine s haše omako (G), riban sir (L)
ČETRTEK
- zajtrk: ovseni kruh (G), jajčni namaz (J), eko rdeča paprika, mleko (L)
- malica: črni kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), sadje, čaj
- kosilo: porova juha, telečja pečenka, pražen krompir (G,L,J), brstični ohrovt na maslu (L), mešana solata
- pop. malica: navadni jogurt (L), sadna košarica
- večerja: zelenjavna rižota iz treh žit (G)
PETEK
- zajtrk: koruzni kruh (G), sir (L), češnjev paradižnik, čaj
- malica: polnozrnata štručka (G), kefir (L), sadje
- kosilo: paradižnikova juha, file postrvi po tržaško (R), krompir z blitvo, sadna skuta (L)
Vrtec
PONEDELJEK
- zajtrk: mlečni gres z eko pšeničnim zdrobom (L), cimetov posip
- malica: sadje
- kosilo: grahova juha (L), špinačni tortelini (G,L,J), sirova omaka (L), zeljnata solata s fižolom
- malica: sezamove palčke (G,SE), eko banana
TOREK
- zajtrk: kruh s semeni (G,O,SE), skutni namaz z eko korenčkom (L), čaj
- malica: sadje
- kosilo: goveja juha z rezanci (G,J,Z), puranji zrezek v omaki, zelenjavni kuskus (G), mešana solata
- malica: sadni jogurt (L), prepečenec (G)
SREDA
- zajtrk: bio ovseni kosmiči z jabolki na mleku (G,L)
- malica: sadje
- kosilo: goveji golaž, polenta, rdeča pesa
- malica: hrustljave ploščice (G), eko pomaranča
ČETRTEK
- zajtrk: ovseni kruh (G), jajčni namaz (J), eko rdeča paprika, mleko (L)
- malica: sadje
- kosilo: porova juha, telečja pečenka, pražen krompir (G,L,J), brstični ohrovt na maslu (L), mešana solata
- pop. malica: navadni jogurt (L), sadje
PETEK
- zajtrk: večzrnati kosmiči s kvinojo, mleko (L)
- malica: sadje
- kosilo: paradižnikova juha, file postrvi po tržaško (R), krompir z blitvo
- pop. malica: kefir (L), hrustljave ploščice (G)
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Podčrtana živila so BIO oz. ekološkega izvora, integrirane pridelave ali nosijo oznako Izbrana kakovost (s certifikati).
*ŠS – ŠOLSKA SHEMA je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov. Obvezni spremljevalni izobraževalni ukrepi povezujejo otroke s kmetijstvom in spodbujajo zdravo prehranjevanje.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.