Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Prvo srečanja skupine učiteljev slepih in slabovidnih učencev in dijakov


Obveščamo vas, da bo v četrtek, 21. 11. 2019,  prvo srečanje skupine učiteljev slepih in slabovidnih učencev in dijakov za razredne in predmetne učitelje ter druge strokovne delavce v osnovni in srednji šoli.

Seminar bo potekal v prostorih Centra IRIS – Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne, Langusova ulica 8, 1000 Ljubljana.

Vsebina programa

Srečanje je namenjen učiteljem in profesorjem ter drugim strokovnim delavcem osnovnih in srednjih šol, ki delajo s slepimi ali slabovidnimi učenci, dijaki, da poglobijo svoje znanje o posebnostih dela s slepimi ali slabovidnimi učenci, dijaki. To je tudi ustrezno mesto, kjer učitelji, profesorji, svetovalni delavci, ki delajo s slepimi ali slabovidnimi, lahko delijo izkušnje. Na tokratnem srečanju bo predstavljen Vrt čutil Centra IRIS in dejavnosti, ki se izvajajo na njem. Sonja Pungertnik, družinska terapevtka ter specialna pedagoginja in mama, ki je slepa, pa je pripravljena udeležencem spregovoriti o svoji izkušnji slepote in doživljanja določenih trenutkov in ključnih situacij iz obdobja odraščanja ter o poti proti samostojnosti.

Program

ČETRTEK, 21. 11. 2019 Trajanje: 4 ure
Urnik Naslov predavanja in delavnica Predavatelj/ica Št. ur
15.00 – 15.45 Vrt čutil – predstavitev vrta in njegova uporabnost Marija Repe Kocman 1
15.45 – 16.30 Vrt čutil – izvajanje izobraževanj/delavnic za otroke iz večinskih vrtcev, šol Jera Svetek 1
ODMOR (15 min)
16.45 – 18.15 Predavanje: Vzgajati slepega ali slabovidnega otroka (življenjska zgodba in konkretni nasveti)

 

Sonja Pungertnik

2

Seminar se izvaja v sklopu projekta Z roko v roki poMOČ in je brez kotizacije!

Prijava

Prosimo vas, da izpolnite prijavnico najkasneje do ponedeljka, 19. 11. 2019 oz. nas kontaktirate na elektronski naslov nastja.strnad@center-iris.si ali na tel. št. 01 2442 760.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost