Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

JEDILNIK 4. 11. – 8. 11. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L), bio jabolko
  • malica: rženi kruh (G), sirni namaz (L), kumarica, čaj
  • kosilo: pašta fižol (G), marelični cmoki (G,L,J), kompot
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadni jogurt (L)
  • večerja: topli kruhki z nadevom (G,L), mešana solata

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), umešana jajca (J), paradižnik, čaj
  • malica: makovka (G), bela kava (L)
  • kosilo: brokolijeva juha, piščančji trakci v naravni omaki, ajdova kaša, mešana solata
  • malica: sezamove palčke (G,SE), grozdje
  • večerja: špageti (G), paradižnikova omaka z mozzarello (L)

SREDA

  • zajtrk: črni kruh (G), lešnikovo-čokoladni namaz, mleko (L)
  • malica: ajdov kruh (G), mlečni namaz z zelišči, sadje, čaj
  • kosilo: goveja juha z rezanci (Z,G,J), svinjska pečenka, pražen krompir, zeljnata solata s fižolom
  • malica: navadni jogurt (L), sadje
  • večerja: zelenjavna enolončnica

ČETRTEK

  • zajtrk: kruh s semeni (G,O,SE), zelenjavni namaz (L), čaj/mleko (L)
  • malica: koruzni kruh (G), piščančja pašteta, sadje
  • kosilo: korenčkova juha (G,Z), mesna štruca (J), pire krompir (L), mešana solata
  • malica: riževe ploščice, sadje
  • večerja: krompirjev golaž z govejim mesom

PETEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), sir (L), paprika, čaj
  • malica: sadni kefir (L), grisini palčke (G), banana
  • kosilo: ostriž (R), pečena polenta s sirom (L), zelenjava na žaru, sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L), bio jabolko
  • malica: sadje
  • kosilo: pašta fižol (G), marelični cmoki (G,L,J), kompot
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadni jogurt (L)

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), umešana jajca (J), paradižnik, čaj
  • malica: sadje
  • kosilo: brokolijeva juha, piščančji trakci v naravni omaki, ajdova kaša, mešana solata
  • malica: sezamove palčke (G,SE), grozdje

SREDA

  • zajtrk: mlečni riž s cimetovim posipom (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: goveja juha z rezanci (Z,G,J), telečja pečenka, pražen krompir, zeljnata solata s fižolom
  • malica: navadni jogurt (L), sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: kruh s semeni (G,O,SE), zelenjavni namaz (L), čaj/mleko (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: korenčkova juha (G,Z), mesna štruca (J), pire krompir (L), mešana solata
  • malica: riževe ploščice, sadje

PETEK

  • zajtrk: bio prosena kaša s sadjem na mleku (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: ostriž (R), pečena polenta s sirom (L), zelenjava na žaru
  • malica: sadni kefir (L), grisini palčke (G)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost