Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

JEDILNIK 27. 5. – 31. 5. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni riž s cimetovim posipom (L)
  • malica: kruh (G), sir (L), rdeča paprika, čaj
  • kosilo: zelenjavna enolončnica (G,J,L,Z), skutni štruklji z drobtinicami (G,L,J), sadje
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje
  • večerja: rižota treh žit s šparglji (G), mešana solata

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), maslo (L), med, mleko (L), jabolko
  • malica: kruh (G), tunina pašteta (R), čaj, sadje
  • kosilo: korenčkova juha, puranji zrezek v omaki, kuskus (G), mešana solata
  • malica: sadna skuta (L)
  • večerja: kumarična juha s krompirjem, carski praženec (G,L,J)

SREDA

  • zajtrk: kruh (G), suha salama, sir (L), redkvica, čaj
  • malica: kruh s semeni (G,L), sadni pinjenec (L), češnje
  • kosilo: goveja juha, idrijski žlikrofi (G,J), telečji medaljon v omaki, mešana solata
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje
  • večerja: hotdog štručka (G), hrenovka, ajvar/gorčica (GO)

ČETRTEK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: ajdov kruh (G), mlečni namaz (L), bela kava (L), sadje
  • kosilo: cvetačna juha, hrenovka na žaru, pečen krompir z rdečo papriko in bučkami, šopska solata (L)
  • malica: navadni jogurt (L), sadje
  • večerja: makaronov narastek (G,L,J), mešana solata

PETEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, čaj
  • malica: lešnikov polžek (G,L,J,O), limonada
  • kosilo: pečen file lososa (R), kumarična solata s krompirjem, sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni riž s cimetovim posipom (L)
  • malica: rdeča paprika
  • kosilo: zelenjavna enolončnica (G,J,L,Z), skutni štruklji z drobtinicami (G,L,J), sadje
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: jabolko
  • kosilo: korenčkova juha, puranji zrezek v omaki, kuskus (G), mešana solata
  • malica: sadna skuta (L), sadje

SREDA

  • zajtrk: čokolešnik fitness (G,L), mleko (L)
  • malica: češnje
  • kosilo: goveja juha, idrijski žlikrofi (G,J), telečji medaljon v omaki, mešana solata
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadni pinjenec (L)

ČETRTEK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), jajčni namaz (J), čaj
  • malica: češnjev paradižnik
  • kosilo: cvetačna juha, hrenovka na žaru, pečen krompir z rdečo papriko in bučkami, šopska solata (L)
  • malica: navadni jogurt (L), sadje

PETEK

  • zajtrk: polenta, mleko (L)
  • malica: hruška, limonada
  • kosilo: pečen file lososa (R), kumarična solata s krompirjem, sadje
  • malica: riževe ploščice, sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost