Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 4.3. – 8. 3. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: kruh (G), sirni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: cvetačna juha, špinačni kanelon (G,L,J), curry riž, stročji fižol v omaki, sadje
  • malica: sadna skuta (L), hrustljave ploščice (G)
  • večerja: bučna juha (G,L,J), palačinke (G,L,J)

TOREK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), pašteta (L), korenček, čaj
  • malica: krof z marmelado (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo: korenčkova juha, goveji zrezki v čebulni omaki, krompirjevi kroketi (G,L,J), mešana solata
  • malica: grisini palčke (G,SE), banana, čaj
  • večerja: sojin polpet (S), zelenjavni pire krompir (L)

SREDA

  • zajtrk: koruzni kruh (G), ribji namaz (R), rdeča paprika, mleko
  • malica: črni kruh (G), pašteta (L), sadje, čaj
  • kosilo: kisla repa, matevž, pečenica, pomaranča
  • malica: sadni kefir (L), riževe ploščice
  • večerja: pečena jajca (J), ovseni kruh (G), mešana solata, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), salama, sir (L), kumarica, čaj
  • malica: polnozrnati kruh (G), lešnikovo-čokoladni namaz, mleko (L)
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), puranji zrezek v gobovi omaki, ajdova kaša, mešana solata
  • malica: ovseni piškoti (G), kivi, čaj
  • večerja: makaronov narastek (L,J), solata, čaj

PETEK

  • zajtrk: črni kruh (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: sirova štručka (G,L), sadje, čaj
  • kosilo: file osliča (R), krompirjeva solata, tatarska omaka (J), puding s smetano (G,L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: kruh (G), sirni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: cvetačna juha, špinačni kanelon (G,L,J), curry riž, stročji fižol v omaki, sadje
  • malica: sadna skuta (L), hrustljave ploščice (G)

TOREK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), pašteta (L), korenček, čaj
  • malica: krof z marmelado (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo: korenčkova juha, goveji zrezki v čebulni omaki, krompirjevi kroketi (G,L,J), mešana solata
  • malica: grisini palčke (G,SE), banana, čaj

SREDA

  • zajtrk: ovseni kosmiči z rozinami na mleku (G,L)
  • malica: črni kruh (G), pašteta (L), sadje, čaj
  • kosilo: kisla repa, matevž, pečenica, pomaranča
  • malica: sadni kefir (L), riževe ploščice

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), salama, sir (L), kumarica, čaj
  • malica: polnozrnati kruh (G), lešnikovo-čokoladni namaz, mleko (L)
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), puranji zrezek v gobovi omaki, ajdova kaša, mešana solata
  • malica: ovseni piškoti (G), kivi, čaj

PETEK

  • zajtrk: rižolino (G), mleko (L)
  • malica: sirova štručka (G,L), sadje, čaj
  • kosilo: file osliča (R), krompirjeva solata, tatarska omaka (J), puding s smetano (G,L)
  • malica: polnozrnati kruh (G,O,SE), sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost