Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 28. 1. – 2. 2. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni močnik z jabolki (G,L,J)
  • malica: sirova štručka (G,L), sadje, čaj
  • kosilo: zelenjavna mineštra (G), gratinirane skutine palačinke (G,L,J)
  • malica: navadni jogurt (L), banana
  • večerja: testeninska solata s tuno (G,L,R), čaj

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), čokoladni namaz (G,L), čaj, jabolko
  • malica: graham kruh (G,O,SE), liptaver namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), dunajski zrezek (G,J), pire krompir (L), dušena zelenjava, sadje
  • malica: sezamove palčke (G,SE), kivi
  • večerja: krompirjev golaž s hrenovko

SREDA

  • zajtrk: ovseni kruh (G), umešana jajčka (J), bela kava (G,L)
  • malica: sendvič (G,L), sadni sok, sadje
  • kosilo: ričet s suhim mesom, jabolčni zavitek (G,L,J), kompot
  • malica: sadna skuta (L), riževe ploščice (G)
  • večerja: zelenjavna rižota, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: kruh s semeni (G,O,SE), sirni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: bučna juha (G,J), piščančji trakci v naravni omaki, rizibizi, mešana solata
  • malica: ovseni piškoti (G,L,J), jabolko
  • večerja: pica (G,L)

PETEK

  • zajtrk: črni kruh (G), skuša z zelenjavo (R), čaj
  • malica: orehov štrukelj (G,L,J,O), bela kava (G,L)
  • kosilo: milijonska juha (G,J), makaronovo meso (G), rdeča pesa
  • malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)
  • večerja: sirov burek (G,L,J), čaj

SOBOTA

  • zajtrk: rženi kruh (G), sir (L), čaj, sadje
  • malica: kruh (G), piščančja pašteta (L), čaj, sadje
  • kosilo: zelenjavna juha, tortelini (G,L,J), paradižnikova omaka z baziliko, riban sir (L), sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni močnik z jabolki (G,L,J)
  • malica: sirova štručka (G,L), sadje, čaj
  • kosilo: zelenjavna mineštra (G), gratinirane skutine palačinke (G,L,J)
  • malica: navadni jogurt (L), banana

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), čokoladni namaz (G,L), mleko (L), jabolko
  • malica: graham kruh (G,O,SE), liptaver namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), dunajski zrezek (G,J), pire krompir (L), dušena zelenjava, sadje
  • malica: sezamove palčke (G,SE), kivi

SREDA

  • zajtrk: ovseni kruh (G), umešana jajčka (J), bela kava (G,L)
  • malica: sendvič (G,L), sadni sok, sadje
  • kosilo: ričet s suhim mesom, jabolčni zavitek (G,L,J), kompot
  • malica: sadna skuta (L), riževe ploščice (G)

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: kruh s semeni (G,O,SE), sirni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: bučna juha (G,J), piščančji trakci v naravni omaki, rizibizi, mešana solata
  • malica: ovseni piškoti (G,L,J), jabolko

PETEK

  • zajtrk: ovseni kosmiči na mleku z rozinami (G,L)
  • malica: orehov štrukelj (G,L,J,O), bela kava (G,L)
  • kosilo: milijonska juha (G,J), makaronovo meso (G), rdeča pesa
  • malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost