PONEDELJEK
- zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
- dop. malica: polnozrnati kruh (G), mlečni namaz (L), sadje, čaj
- kosilo: zelenjavna juha, krompirjevi kroketi, haše omaka, rdeča pesa
- pop. malica: sadje, navadni jogurt (L)
- večerja: zelenjavni pire, sojini polpeti (S)
TOREK
- zajtrk: polbeli kruh (G), piščančja pašteta, korenje, čaj
- dop. malica: lešnikov polžek (G,L,J), čaj
- kosilo: brokolijeva juha (L), puranji zrezek v omaki, ajdova kaša, mešana solata
- pop. malica: suho sadje in oreščki (O), čaj
- večerja: sendvič (G,L), solata
SREDA
- zajtrk: črni kruh (G), puranja šunka, sir (L), kumarica, čaj
- dop. malica: kruh, kisla smetana, čaj, sadje
- kosilo: ričet, kranjska klobasa, sadna rezina (G,L,J)
- pop. malica: hrustljave ploščice (G), sadna skuta (L)
- večerja: krompirjeva solata z jajci (J), kruh (G), čaj
ČETRTEK
- zajtrk: polnozrnati kruh (G), maslo (L), marmelada, mleko (L)
- dop. malica: črni kruh (G), sirni namaz (L), jabolko, čaj
- kosilo: juha, piščančji paprikaš, široki rezanci (G), zeljnata solata s fižolom
- pop. malica: ovseni piškoti (G,L,J), sadje
- večerja: mesno-zelenjavna rižota, rdeča pesa
PETEK
- zajtrk: kruh, pečeno jajce (J), rdeča paprika, čaj
- dop. malica: sirovka (G,L), mleko (L)
- kosilo: pečen file lososa (R), pire krompir (L), zelenjava na maslu (L), jogurt (L)
Vrtec
PONEDELJEK
- zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
- dop. malica: polnozrnati kruh (G), mlečni namaz (L), sadje, čaj
- kosilo: zelenjavna juha, krompirjevi kroketi, haše omaka, rdeča pesa
- pop. malica: sadje, navadni jogurt (L)
TOREK
- zajtrk: polbeli kruh (G), piščančja pašteta, korenje, čaj
- dop. malica: lešnikov polžek (G,L,J), čaj
- kosilo: brokolijeva juha (L), puranji zrezek v omaki, ajdova kaša, mešana solata
- pop. malica: suho sadje in oreščki (O), čaj
SREDA
- zajtrk: mlečni gres s kakavovim posipom (G,L)
- dop. malica: kruh, kisla smetana, čaj, sadje
- kosilo: ričet, kranjska klobasa, sadna rezina (G,L,J)
- pop. malica: hrustljave ploščice (G), sadna skuta (L)
ČETRTEK
- zajtrk: polnozrnati kruh (G), maslo (L), marmelada, mleko (L)
- dop. malica: črni kruh (G), sirni namaz (L), jabolko, čaj
- kosilo: juha, piščančji paprikaš, široki rezanci (G), zeljnata solata s fižolom
- pop. malica: ovseni piškoti (G,L,J), sadje
PETEK
- zajtrk: kruh, pečena jajca (J), rdeča paprika, čaj
- dop. malica: sirovka(G,L), mleko (L)
- kosilo: pečen file lososa (R), pire krompir (L), zelenjava na maslu, jogurt (L)
- pop. malica: kruh (G), mlečni namaz (L),sadje
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.