Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Projekt SMILE!


Od 6. do 8. novembra je na Severnem Irskem v Belfastu potekalo prvo izobraževanje v okviru Erasmusovega+ projekta SMILE! na temo razvijanja socialnih spretnosti slepih in slabovidnih. Naši gostitelji in izvajalci izobraževanja so bili strokovni delavci Jordanstown School, šole namenjene izobraževanju slepih in slabovidnih ter gluhih in naglušnih otrok.

Pri tem projektu sodelujejo predstavniki Velike Britanije (Severne Irske in Škotske) , Madžarske in Češke, pridružili pa so se tudi strokovni delavci z Nizozemske. Izobraževanje je ponudilo tudi veliko možnosti za izmenjavo izkušenj in ob tem smo ugotavljali, da se v vseh partnerski organizacijah srečujemo s podobnimi izzivi vključevanja slepih in slabovidnih v družbo. Skupno je tudi zavedanje, da je pridobivanje socialnih spretnosti bistvenega pomena za slepe in slabovidne, saj jim le te med drugim pomagajo na poti do samostojnosti, večjih možnosti na trgu delovne sile in boljše kakovosti življenja.

Udeleženke, članice delovne skupine SMILE! v Centru IRIS, smo se domov vrnile z nalogami, ki se jih bo lotila celotna delovna skupina 12 strokovnih delavcev v obdobju do naslednjega izobraževanja, ki bo v februarju 2019 v Pragi. Sprejet je bil tudi sklep, da se tej temi poglobljeno posvetimo v okviru novega projekta.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost