Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 24. 9. -28. 9. 2018


 PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečna ovsena kaša z rozinami (L)
  • malica: makovka (G), jabolko, čaj
  • kosilo: bučna juha (L), špinačni njoki (G,L,J), sirova omaka (L), zeljnata solata s fižolom
  • malica: hrustjave ploščice (G), sadni jogurt (L)
  • večerja: topli sendviči (G,L)

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), sir (L), paprika, čaj
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), grisini palčke (G,O,SE), sadje
  • kosilo: zelenjavna juha (Z), puran v omaki (L), rizibizi, mešana solata
  • malica: prepečenec (G), slive
  • večerja: pečen krompir, solata z jajci (J)

SREDA

  • zajtrk: koruzni kruh (G), ribji namaz (R,L), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: buhtelj z marmelado (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J,Z), ajdova kaša, zelenjavno-mesni ragu, sadje
  • malica: navadni jogurt (L), sadje
  • večerja: testeninska solata (G,L)

ČETRTEK

  • zajtrk: črni kruh (G), maslo (L), med, čaj
  • malica: rženi kruh (G), kisla smetana (L), korenjček, čaj
  • kosilo: grahova juha, pražen krompir, goveji zrezki v omaki, mešana solata
  • malica: piškoti (G,L,J), sadna košarica, čaj
  • večerja: štručka (G), hrenovka (G), ajvar, gorčica (GO), čaj

PETEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), čokoladno-lešnikov namaz (G,L,O), mleko (L)
  • malica: sirovka (G,L), čaj, sadje
  • kosilo: sirovi tortelini (G,J,L), zelenjavna omaka, rdeča pesa, breskev

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečna ovsena kaša z rozinami (L)
  • malica: makovka (G), jabolko, čaj
  • kosilo: bučna juha (L), špinačni njoki (G,L,J), sirova omaka (L), zeljnata solata s fižolom

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), sir (L), paprika, čaj
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), grisini palčke (G,O,SE), sadje
  • kosilo: zelenjavna juha (Z), puran v omaki (L), rizibizi, mešana solata

SREDA

  • zajtrk: polenta, mleko (L)
  • malica: buhtelj z marmelado (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J,Z), ajdova kaša, zelenjavno-mesni ragu, sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: črni kruh (G), maslo (L), med, čaj
  • malica: rženi kruh (G), kisla smetana (L), korenjček, čaj
  • kosilo: grahova juha, pražen krompir, goveji zrezki v omaki, mešana solata

PETEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: sirovka (G,L), čaj, sadje
  • kosilo: sirovi tortelini (G,J,L), zelenjavna omaka, rdeča pesa, breskev

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

 

 

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost