Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 17. 9. – 21. 9. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: graham kruh (G,O,S,SE), skuša z zelenjavo (R), čaj
  • malica: kruh (G), namaz s papriko (L), sadje, čaj
  • kosilo: mesna lazanja (G,L,J), rdeča pesa, sadni jogurt (L)
  • malica: polnozrnate palčke (G), sadje
  • večerja: njoki s paradižnikovo omako (G), kumarična solata

TOREK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: sendvič (G,L), sadni sok, jabolko
  • kosilo: boranja (G), pire krompir (L), palačinke z marmelado (G,L,J), kompot
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), breskve
  • večerja: polžki z mesno omako (G), zelena solata

SREDA

  • zajtrk: rženi kruh (G), sir (L), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: rogljič (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo: polenta (G), goveji golaž, mešana solata, sadje
  • malica: prepečenec (G), sadje
  • večerja: pica (G,L)

ČETRTEK

  • zajtrk: črni kruh (G), lešnikovo-čokoladni namaz (G,L), mleko (L), sadje
  • malica: jogurt (L), hrustjave ploščice (G), banana
  • kosilo: brokolijeva juha (G), svinjska pečenka, zelenjavna rižota, solata
  • malica: jogurt (L), sadje
  • večerja: ovseni kruh (G), namazi (G,L)

PETEK

  • zajtrk: kruh (G), telečja hrenovka, ajvar, čaj
  • malica: kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), sadje, čaj
  • kosilo: špageti (G), tunina omaka (R), mešana solata, sladoled (G,L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: kruh (G), namaz s papriko (L), sadje, čaj
  • kosilo: mesna lazanja (G,L,J), rdeča pesa, sadni jogurt (L)

TOREK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: sendvič (G,L), sadni sok, jabolko
  • kosilo: boranja (G), pire krompir (L), palačinke z marmelado (G,L,J), kompot

SREDA

  • zajtrk: rženi kruh (G), sir (L), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: rogljič (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo: polenta (G), goveji golaž, mešana solata, sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: črni kruh (G), lešnikovo-čokoladni namaz (G,L), mleko (L), sadje
  • malica: jogurt (L), hrustjave ploščice (G), banana
  • kosilo: brokolijeva juha (G), svinjska pečenka, zelenjavna rižota, solata

PETEK

  • zajtrk: prosena kaša s slivami (L)
  • malica: kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), sadje, čaj
  • kosilo: špageti (G), tunina omaka (R), mešana solata, sladoled (G,L)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost