Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 23. 4. – 26. 4. 2018


PONEDELJEK

  • Z: kruh (G), liptaver namaz (L), kumarica, čaj
  • DM: graham kruh (G,O,SE), sadna skuta (L), banana, čaj
  • K: cvetačna juha, ajdova kaša, puran v naravni omaki, solata
  • PM: mleko (L), piškoti (G,L,J)
  • V: zelenjavna enolončnica, ovseni kruh (G)

TOREK

  • Z: polnozrnati kruh (G,O,SE), sir (L), ajvar, čaj
  • DM: makovka (G), sadje, čaj, ŠS* – mleko (L)
  • K: goveja juha, telečji zrezki v omaki, pražen krompir, zelje v solati
  • PM: jogurt (L), sadje
  • V: kruh (G), tuna (R), solata

SREDA

  • Z: kruh (G), pašteta (L), redkvica, čaj
  • DM: mlečni zdrob (G,L), čokoladni posip (G), ŠS* – sadje
  • K: bučna juha, dunajski zrezek (G,J), rizi bizi, solata
  • PM: sadna košarica
  • V: sirov burek (G,L,J), solata, čaj

ČETRTEK

  • Z: kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, čaj
  • DM: rogljič z marmelado (G,J), bela kava (G)
  • K: oslič (R), krompirjeva solata, tatarska omaka (L), pomaranča

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: graham kruh (G,O,SE), sadna skuta (L), banana, čaj
  • kosilo: cvetačna juha, ajdova kaša, puran v naravni omaki, solata

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), sir (L), čaj/mleko
  • malica: makovka (G), sadje, čaj, ŠS* – mleko (L)
  • kosilo: goveja juha, telečji zrezki v omaki, pražen krompir, zelje v solati

SREDA

  • zajtrk: mlečni zdrob (G,L), čokoladni posip (G),
  • malica: kruh (G), pašteta (L), čaj/mleko, ŠS* – sadje
  • kosilo: bučna juha, pečen piščanec(G,J), rizi bizi, solata

ČETRTEK

  • zajtrk: kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, čaj
  • malica: rogljič z marmelado (G,J), bela kava (G)
  • kosilo: oslič (R), krompirjeva solata, tatarska omaka (L), pomaranča

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost