Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Ekskurzija v Anglijo


Ekskurzija v Anglijo, 25. –  30. junij 2017

Začetek počitnic je 5 dijakov Centra IRIS in 3 slepi dijaki, ki obiskujejo redne šole, izkoristilo za potepanje po Angliji. Obiskali smo York, Nottingham in spomenik Robinu Hoodu, Birmingham, Stradford – rojstni kraj Williama Shakespeara, Oxford, se sladkali v Cadbury World, raziskovali London, in se na koncu ustavili v znanem letoviškem mestu Bath. Za večji del skupine je bilo pravo doživetje že polet z letalom, londonska gneča in podzemna, novo kulturno okolje,  angleščina na tak in drugačen način …

Vse veščine, ki so jih spoznali pri pouku specialnih znanj (orientacija in mobilnost, vsakodnevna opravila, itd.), so prišle zelo prav. Bili smo del večje skupine v organizaciji potovalne agencije Twin, ki bi sem jim rada zahvalila za veliko posluha pri organizaciji in izvedbi ter upoštevanje naših posebnih potreb. Skupino dijakov je spremljalo pet spremljevalcev, ki so poskrbeli, da je vse potekalo, kot je treba.

Hvala tudi sponzorjem, še posebej Porsche Finance Group Slovenia, ki so nam omogočili zanimivo izkušnjo.

Podrobno o naši poti in številne fotografije, ki pričajo o dobrem razpoloženju, najdete na Facebook strani Centra IRIS (prvi dandrugi dantretji dančetrti danpeti dan).

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost