Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik; 22.5. – 26.5.2017


S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, črni kruh(G), tuna(R), sveža paprika
– dop. malica: sadje, smetanov namaz(L), kruh, čaj
– kosilo: cvetačna juha(G,L), kotlet na žaru, pečen krompir, šopska solata(L), N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G)
– večerja: pizza(G,L,J), čaj

Torek
– zajtrk: čaj, polbeli kruh(G), hrenovka(Z), ajvar, gorčica(GO)
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G)
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), dušena govedina, kuskus z zelenjavo(G,), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj
– večerja: kruh(G), namazi(L,), čaj

– Sreda:
– zajtrk: čaj, rženi kruh(G,S), pečeno jajce(J)
– dop. malica: makovka(G,S), sadje, napitek
– kosilo: paniran sir(G,L), krompir v kosih(Z), tatarska omaka(J),solata, sadje, N
– pop. malica: sadje, kruh(G,S), čaj
– večerja: špageti po bolonjsko(L,Z), paradižnik, čaj

Četrtek
– zajtrk: bela kava(L,O,S), koruzni kruh(G,L,S), sir(L), ajvar
– dop. malica: kruh(G,L,S), marmelada, čaj, SŠSZ
– kosilo: korenčkova juha, mesno/zelenjavna rižota(Z), riban sir(L), solata, N
– pop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G,L,S)
– večerja: mlečni gres s čokoladnim posipom(L,O)

Petek
– zajtrk: mleko(L), koruzni in čokoladni kosmiči(G,S,O)
– dop. malica: namaz, sadje, napitek
– kosilo: ješprenjev golaž(G,Z), jabolčni zavitek(G,L,J), N
popotnica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

VRTEC

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, črni kruh(G), tuna(R), sveža paprika
– dop. malica: sadje, čaj
– kosilo: cvetačna juha(G,L), piščanec na žaru, pečen krompir, šopska solata(L), N
– pop. malica: sadje, čaj

Torek
– zajtrk: čaj, polbeli kruh(G), hrenovka(Z), ajvar, gorčica(GO)
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G)
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), dušena govedina, kuskus z zelenjavo(G), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj

Sreda:
– zajtrk: čaj, rženi kruh(G,S), pečeno jajce(J)
– dop. malica: makovka(G,S), sadje, napitek
– kosilo: cvetačni zrezek, krompir v kosih(Z), solata, sadje, N
– pop. malica: sadje, čaj

Četrtek
– zajtrk: bela kava(L,O,S), koruzni kruh(G,L,S), sir(L), ajvar
– dop. malica: sadje, SŠSZ
– kosilo: korenčkova juha, mesno/zelenjavna rižota(Z), riban sir(L), solata, N
– pop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G,L,S)

Petek
– zajtrk: mleko(L), koruzni in čokoladni kosmiči(G,S,O)
– dop. malica: sadje, napitek
– kosilo: ješprenjev golaž(G,Z), jabolčni zavitek(G,L,J), N
popotnica

 

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

Legenda za zapis alergenov v jedilniku:

14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost