Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik; 3.1. – 6.1.2017


S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

 

Torek
– zajtrk: mleko(L), pol beli kruh(G), maslo(L), med
– dop. malica: sadni ali navadni jogurt(L), prepečenec(G)
– kosilo: krompir v kosih, repa, pečenica(Z),sadje, N
– pop. malica: sadje, crispy(G,SE,O)
– večerja: namazi(L), kruh(G), čaj

Sreda
– zajtrk: čaj, rženi kruh(G,S), jajčni namaz(J,L)
– dop. malica: sadje, namaz(J,L), kruh(G), čaj
– kosilo: fižolova juha(G), skutini štruklji(G,J,L), kompot
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj
– večerja: palačinke z marmelado(G,L), čaj

Četrtek
– zajtrk: čaj, koruzni kruh(G,S), suha salama
– dop. malica: makovka(G,LS), mleko(L)
– kosilo: zelenjavna juha, puran v omaki(G), krompirjevi ocvrtki(G,J), solata, N
– pop. malica: sadni ali navadni jogurt(L), prepečenec(G)
– večerja: hot dog(G,L), čaj

Petek
– zajtrk: čaj, polnozrnati kruh(G,S,SE,O), Viki krema(L,O)
– dop. malica: jabolko, piškoti(G,L), čaj
– kosilo: špageti po bolonjsko(G,J), riban sir(L), solata, sadje, N
– popotnica
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

VRTEC

Torek
– zajtrk: mleko(L), pol beli kruh(G), maslo(L), med
– dop. malica: sadni ali navadni jogurt(L), prepečenec(G)
– kosilo: krompir v kosih, repa, pečenica(Z),sadje, N
– pop. malica: sadje, crispy(G,SE,O)

Sreda
– zajtrk: čaj, rženi kruh(G,S), jajčni namaz(J,L)
– dop. malica: sadje, namaz(J,L), kruh(G), čaj
– kosilo: fižolova juha(G), skutini štruklji(G,J,L), kompot
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj

Četrtek
– zajtrk: čokolino, sadje
– dop. malica: makovka(G,LS), mleko(L)
– kosilo: zelenjavna juha, puran v omaki(G), krompirjevi ocvrtki(G,J), solata, N
– pop. malica: sadni ali navadni jogurt(L), prepečenec(G)

Petek
– zajtrk: čaj, polnozrnati kruh(G,S,SE,O), Viki krema(L,O)
– dop. malica: jabolko, piškoti(G,L), čaj
– kosilo: špageti po bolonjsko(G,J), riban sir(L), solata, sadje, N
– popotnica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

Legenda za zapis alergenov v jedilniku:

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost