Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Povabilo k natečaju za Mednarodno nagrado Typhlo & Tactus za najboljšo tipanko 2017


Prihajajo počitnice in čas za branje. Žal pa je za otroke z okvaro vida na tržišču le nekaj knjig z brajico in tipnimi ilustracijami. S tem namenom vas vabimo, da sodelujete na mednarodnem natečaju Typhlo & Tactus in izdelate tipanke za otroke z okvaro vida ter jim na ta način obogatite življenje.
Typhlo & Tactus organizacija Les Doigts Qui Rêvent nam je kot svojim partnerjem zaupala izbor 5-ih najboljših tipank v okviru Mednarodne nagrade za najboljšo tipanko 2017. Vaše tipanke s priloženim prevodom v angleščino ali francoščino pričakujemo do 31. avgusta 2017.

Organizacija Typhlo & Tactus je bila ustanovljena z namenom, da bi povečala število, kakovost in dostopnost knjig s taktilnimi ilustracijami za otroke z okvaro vida. Na njihovi spletni strani so tudi osnovna pravila za sodelovanje in so spodaj prevedena.

Pravila 2017

Ne pozabite, da mora bit tekst preveden v angleščino (francoščino) ter da mora biti pri oddaji tipanke obvezno priložena prijavnica, ki jo najdete na spletni podstrani T&T.

Priporočila za izdelavo tipanke.

Med fotografijami na naši FB strani boste našli tudi album s tipankami iz naše knjižnice.

Logo T&T 2017 natečajaZa več informacij se obrnite ne koordinatorico natečaja ga. Nino Schmidt po e-pošti: nina.schmidt(pri)center-iris.si.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost