Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik: 7.11. – 11.11.2016


S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

 

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, pašteta(Z,L), kisle kumarice, črni kruh(G)
– dop. malica: sadje, namazi(Z,L), kruh(G), čaj
– kosilo: goveja juha z ribano kašo(G,J), špinača, pire krompir, hrenovka, navadni jogurt(L), N
– pop. malica: banana, čaj
– večerja: sendvič s piščančjo salamo in sirom(L), kruh(G), čaj

Torek
– zajtrk: čokolino(G,L,O,S)
– dop. malica: makovka(G,L), sadje, čaj
– kosilo: grahova juha(G,L), golaž/vampi, polenta, rižev narastek(G,J,L), N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj
– večerja: namazi(G,L), rženi kruh(G,S), čaj

Sreda
– zajtrk: čaj, pečeno jajce(J), rženi kruh(G,S)
– dop. malica: sadje, prepečenec(G)
– kosilo: cvetačna juha(L), makaronovo meso(G,J), solata, N
– pop. malica: sadje, crispy(G,SE,O)
– večerja: čaj, popečen toast(G), sir(L)

Četrtek
– zajtrk: bela kava(L,O), zelenjavno mesni namaz(L,J), koruzni kruh(G,S)
– dop. malica: navadni jogurt( L), kruh (G,S)
– kosilo: kaneloni(G,J,L), krompir v kosih(Z), tatarska omaka(J,L), solata, sadje, N
– pop. malica: sadje, kruh(G,S), limonada
– večerja: tuna v olivnem olju(R), kruh(G), kisle kumarice, čaj

Petek
– zajtrk: čaj, sirni namaz(L), polnozrnati kruh(G,S,SE,O)
– dop. malica: sadje, Albert keksi(G,L,O), napitek
– kosilo: korenčkova juha, pečen piščanec, mlinci(G,J,L), dušeno rdeče zelje, sadje, N
– popotnica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

VRTEC

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, pašteta(Z,L), kisle kumarice, črni kruh(G)
– dop. malica: sadje, čaj
– kosilo: goveja juha z ribano kašo(G,J), hrenovka, pire krompir, govedina, navadni jogurt(L), N
– pop. malica: banana, čaj

Torek
– zajtrk: čokolino(G,L,O,S)
– dop. malica: makovka(G,L), sadje, čaj
– kosilo: grahova juha(G,L), golaž, polenta, rižev narastek(G,J,L), N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj

Sreda
– zajtrk: čaj, pečeno jajce(J), rženi kruh(G,S)
– dop. malica: sadje, prepečenec(G)
– kosilo: cvetačna juha(L), makaronovo meso(G,J), solata, N
– pop. malica: sadje, crispy(G,SE,O)

Četrtek
– zajtrk: bela kava(L,O), zelenjavno mesni namaz(L,J), koruzni kruh(G,S)
– dop. malica: navadni jogurt(L), kruh (G,S)
– kosilo: kaneloni(G,J,L), krompir v kosih(Z), tatarska omaka(J,L), solata, sadje, N
– pop. malica: sadje, kruh(G,S), limonada

Petek
– zajtrk: čaj, sirni namaz(L), polnozrnati kruh(G,S,SE,O)
– dop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj
– kosilo: korenčkova juha, pečen piščanec, mlinci(G,J,L), dušeno rdeče zelje, sadje, N
– popotnica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb

Legenda za zapis alergenov v jedilniku:

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost