Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik; 23.11. – 27.11.2015


S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

 

 

Ponedeljek
– zajtrk: mleko(L), maslen rogljiček z marmelado(G,L)
– dop. malica: sadje, namazi, kruh(G) čaj
– kosilo: cvetačna juha(L), čufti v omaki, pire krompir(L), solata, N
– pop. malica: skuta s podloženim sadjem(L)
– večerja: pomfri, kečap,čaj

Torek
– zajtrk: čaj, viki krema(L,O), polbeli kruh(G)
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G)
– kosilo: prežganka(J), puranji zrezek po vrtnarsko, riž z grahom, solata, N
– pop. malica: koruzna štručka(G,S), mleko(L)
– večerja: pečena jajca(J), kisle kumarice, polbeli kruh(G), čaj

Sreda
– zajtrk: čaj, ribji namaz(R,L), rženi kruh(G,S)
– dop. malica: jabolko, namaz(R,L), kruh(G,S), čaj
– kosilo: fižolova juha(Z), skutni štruklji(G,L), kompot
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), limonada
– večerja: krompirjev golaž, kruh(G,S), čaj

Četrtek
– zajtrk: čaj, puranja prsa, sir(L), koruzni kruh(G,S)
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G,S)
– kosilo: korenčkova juha, lazanja(G,J,L,Z), solata, sadje, N
– pop. malica: sadje, kruh(G,S), čaj
– večerja: pašteta(L), koruzni kruh(G,S), čaj

Petek
– zajtrk: kakav(L,), maslo(L), marmelada, polnozrnati kruh(G,S,O,SE)
– dop. malica: sadje, cryspi(G), čaj
– kosilo: jota z vratovino, kremna rezina(G,J,L)-sadje, N
– popotnica
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

VRTEC

Ponedeljek
– zajtrk: mleko(L), maslen rogljiček z marmelado(G,L)
– dop. malica: sadje, kruh(G) čaj
– kosilo: cvetačna juha(L), čufti v omaki, pire krompir(L), solata, N
– pop. malica: skuta s podloženim sadjem(L) , čaj

Torek
– zajtrk: čaj, trikotni sir(L), polbeli kruh(G)
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G)
– kosilo: prežganka(J), puranji zrezek po vrtnarsko, riž z grahom, solata, N
– pop. malica: koruzna štručka(G,S), mleko(L)

Sreda
– zajtrk: čaj, ribji namaz(R,L), rženi kruh(G,S)
– dop. malica: jabolko, kruh(G,S), čaj
– kosilo: fižolova juha(Z), skutni štruklji(G,L), kompot
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), limonada

Četrtek
– zajtrk: čaj, puranja prsa, sir(L), koruzni kruh(G,S)
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G,S)
– kosilo: korenčkova juha, lazanja(G,J,L,Z), solata, sadje, N
– pop. malica: sadje, kruh(G,S), čaj

Petek
– zajtrk: kakav(L,), maslo(L), marmelada, polnozrnati kruh(G,S,O,SE)
– dop. malica: sadje, cryspi(G), čaj
– kosilo: jota z vratovino, kremna rezina(G,J,L)-sadje, N
– popotnica
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

Legenda za zapis alergenov v jedilniku:

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

 

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost