Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 16. 3. -20. 3. 2015


S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih; 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Ponedeljek
– zajtrk: mleko(L), maslo(L), med, črni kruh(G)
– dop. malica: piškoti(G,J,L), jabolko, limonada
– kosilo: ohrovtova juha(G,L), piščančji paprikaš(G,L,J), široki kodrasti rezanci(G,J), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj
– večerja: krompirjev golaž(Z), kruh(G),čaj

Torek
– zajtrk: čaj, trikotni sir(L), pol beli kruh(G)
– dop. malica: banana, prepečenec(G), čaj
– kosilo: pečenica, kislo zelje, matevž, sadje, N
– pop. malica: vanilijev puding(L)
– večerja: čaj, namazi(pašteta, sir, maslo,marmelada)(L,Z), kruh(G), čaj

Sreda:
– zajtrk: mleko(L), rogljiček z marmelado(G)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G), čaj
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), ocvrt piščanec(G,J), pražen krompir(Z), solata, N
– pop. malica: sadje, kruh(G), čaj
– večerja: sirovi štruklji(G,J,L), kompot

Četrtek
– zajtrk: čaj, mesno zelenjavni namaz(J,Z), koruzni kruh(G,L,S)
– dop. malica: sadni ali navadni jogurt(L), crispy(G,SE,O), čaj, SŠSZ
– kosilo: korenčkova juha, čebulna bržola(G,Z), polenta, solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G)
– večerja: toast s sirom(G,L), čaj

Petek
– zajtrk: čaj, pečena jajca(J), kisle kumarice, polnozrnati kruh(G,S,O,SE)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G,S,O,SE),čaj
– kosilo: zelenjavna enolončnica(Z), ajdovi žganci(G,L), pecivo(G,J,L) N
– popotnica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

VRTEC

Ponedeljek
– zajtrk: mleko(L), maslo(L), med, črni kruh(G)
– dop. malica: piškoti(G,J,L), jabolko, limonada
– kosilo: ohrovtova juha(G,L), piščančji paprikaš(G,L,J), široki kodrasti rezanci(G,J), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj

Torek
– zajtrk: čaj, trikotni sir(L), pol beli kruh(G)
– dop. malica: banana, prepečenec(G), čaj
– kosilo: pečenica, kislo zelje, matevž, sadje, N
– pop. malica: vanilijev puding(L)

Sreda:
– zajtrk: mleko(L), rogljiček z marmelado(G)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G), čaj
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), ocvrt piščanec(G,J), pražen krompir(Z), solata, N
– pop. malica: sadje, kruh(G), čaj

Četrtek
– zajtrk: čaj, mesno zelenjavni namaz(J,Z), koruzni kruh(G,L,S)
– dop. malica: sadni ali navadni jogurt(L), crispy(G,SE,O), čaj, SŠSZ
– kosilo: korenčkova juha, čebulna bržola(G,Z), polenta, solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G)

Petek
– zajtrk: čaj, pečena jajca(J), kisle kumarice, polnozrnati kruh(G,S,O,SE)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G,S,O,SE),čaj
– kosilo: zelenjavna enolončnica(Z), ajdovi žganci(G,L), pecivo(G,J,L) N
– popotnica
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

Legenda za zapis alergenov v jedilniku:

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost