Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Pravilnik o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila


Pravilnik je bil objavljen v Uradnem listu št. 71/2014 z dne 03.10.2014. Opozarjamo na nekaj pomembnih novosti v 2. sklopu pod naslovom TEHNIČNI PRIPOMOČKI.

2. člen

(upravičenci do tehničnih pripomočkov)

(1) Do tehničnih pripomočkov so upravičene senzorno ovirane osebe, to so slepe, slabovidne, gluhe, naglušne in gluhoslepe osebe, ki lahko uveljavljajo pravice po predpisih, ki urejajo invalidsko ter zdravstveno varstvo in zavarovanje in te pripomočke potrebujejo v življenju za premostitev komunikacijskih ovir za omogočanje varnega in samostojnega življenja (v nadaljnjem besedilu: upravičenec do tehničnih pripomočkov).

(2) Upravičenci do tehničnih pripomočkov lahko uveljavljajo pravico do posameznega tehničnega pripomočka, če izpolnjujejo pogoje, določene v tem pravilniku, in je tehnični pripomoček naveden na listi tehničnih pripomočkov, ki je kot priloga 1 sestavni del tega pravilnika.

V listi so našteti naslednji “naši” pripomočki (prepisano): govoreči kalkulator, indikator svetlobe, prenosna elektronska lupa, sinteza slovenskega govora, ura za slepe osebe, ura za slabovidne osebe, govoreči diktafon, govoreča osebna tehtnica, govoreča kuhinjska tehtnica, programski vmesnik za uporabo osebnega računalnika za slepe osebe, programski vmesnik za uporabo osebnega računalnika za slepe osebe, programski vmesnik za osebni računalnik za povečavo in branje, programski vmesnik za osebni računalnik za povečavo in branje, mobilni telefon, tablični računalnik, prenosni osebni računalnik.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost