Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Together for All


Sofinancira Evropska unija - logotip

Together for All je Erasmus+ projekt, ki kot že ime nakazuje, vključuje aktivnosti namenjene obema ciljnima skupinama, s katerima se ukvarjamo strokovni delavci Centra IRIS, otrokom z okvaro vida in otrokom z motnjami avtističnega spektra. Gre za 18 mesečni projekt, ki bo trajal od oktobra 2023 do marca 2025.

Načrtovana je skupinska mobilnost dijakov Centra IRIS, ki se šolajo v prilagojenih programih za otroke z okvaro vida. Mobilnost bo izvedena v sodelovanju s češko partnersko šolo iz Prage (Gymnazium pro zrakove postizene a Stredni odborna skola pro zrakove postizene – High School for Visually Impaired in Prague, GOA) in istočasno pomeni nadaljevanje in nadgradnjo projektov SMILE! in SMILE too. Mobilnosti, ki bo trajala 1 teden, naj bi se udeležili vsi dijaki, ki se v šolskem letu 2023/2024 šolajo v srednješolskih programih Centra IRIS. Aktivnost bo recipročna, saj v šolskem letu 2024/2025 v Centru IRIS pričakujemo skupino čeških dijakov. Glavni cilj bo razvijanje socialnih spretnosti, gradiva nastala v projektu SMILE too pa bodo preizkušena v praksi.

Drugi del aktivnosti je namenjen strokovnim delavcem Centra IRIS, ki učijo v oddelkih otrok z motnjami avtističnega spektra. Za strokovne delavce centra je to relativno nova ciljna skupina in zavedamo se, da so naša znanja na tem področju še dokaj nepopolna. Želeli bi izkoristiti možnosti, ki nam jih ponuja Evropska unija v projektih Erasmus+ in s sledenjem na delovnem mestu okrepiti naša znanja in veščine. Načrtovanih je 21 mobilnosti pri različnih partnerskih organizacijah v različnih delih Evrope, saj bi želeli spoznati dobre prakse in jih prenesti v domače okolje. Posebno pozornost bomo v tem okviru namenili uporabi IKT. Z našimi potovanji bi radi čim manj obremenili okolje, zato se bomo trudili, da čim več potovanj izpeljemo kot zeleno potovanje.

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost