Knjižnica

Urnik knjižnice

Knjižnica je odprta:

  • sreda od 9. do 12. ure
  • četrtek od 9. do 15. ure
  • petek od 9. do 12. ure
  • vendar svoj obisk vedno napovejte po e-pošti: nina.schmidt(pri)center-iris.si!

(Zaradi nepredvidljivih nadomeščanj, vodstev po vrtu in sestankov, je knjižnica lahko nenadoma zaprta, pa ne bi želela da bi prišli in nič opravili.)
Ob predčasnem opozorilu je parkiranje možno na Zavodskem parkirišču.

Izposojevalni rok je 28 dni. Gradivo je mogoče podaljšati za naslednjih 28 dni. Kdor ima gradivo, ki mu je potekel rok izposoje, si novega ne more izposoditi, dokler ne vrne starega. Vse izposojeno gradivo je potrebno vrniti v šolsko knjižnico ob koncu šolskega leta. Takrat si je možno sposoditi čtivo za poletno branje na daljši rok izposoje.

Povabljeni k izdelavi tipanke!

Opis knjižnice

Šolsko knjižnico vodi prof. Nina Schmidt.

V manjši knjižnici imamo preko 8.000 enot vidnega knjižnega in neknjižnega gradiva, razvrščenega po UDK sistemu. Leposlovje je razvrščeno po starostnih stopnjah: C (cicibanova starostna stopnja, vrtec in 1. triada) in M (mladinska starostna stopnja, 2 in 3. triada). Z zeleno imamo označeno ljudsko slovstvo, z rdečo pa velike tiskane črke. Nekaj leposlovnega gradiva imamo tudi v brajici. Okoli 500 enot gradiva pa imamo tudi s področja slepote in slabovidnosti (tiflopedagogike).

Otroški kotičekOb vpisu v šolo postane vsak učenec oz. dijak član šolske knjižnice. Izposojajo pa si lahko tudi zaposleni, starši, učitelji in učenci iz inkluzije. Dijakom in študentom, ki jih tema tiflopedagogike zanima ter ostale odraslim osebam brez posebnih potreb zaračunavamo članarino. Ob vpisu prinesite osebni dokument.

Članarina

Dijaki – brez posebnih potreb 9 € na osebo letno.
Odrasli, polnoletne osebe brez posebnih potreb – 15 € na osebo letno.

Članarino uporabniki poravnajo vnaprej preko nakazila na račun Zavoda. Ob dogovorjenem prihodu (preko e-pošte) prinesejo dokazilo ovplačilu.

Čitalnica

Uporabniki imajo prost dostop do knjižnega gradiva in si lahko izposodijo gradivo v skladu s poslovnikom in urnikom šolske knjižnice. Vsem uporabnikom je gradivo dostopno brezplačno.

Na voljo imamo eno čitalniško mesto z elektronsko lupo in prenosnim računalnikom.

Iskanje knjižnjičnega gradiva

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save