Jedilnik 29. 1. – 2. 2. 2018

PONEDELJEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), sir (L), kisla kumarica, čaj
  • malica: masleni rogljiček (G,L), bela kava (G,L), sadje
  • kosilo: juha, piščančja nabodala, rizibizi, rdeča pesa
  • malica: ovseni kruh (G), sadni jogurt (L)
  • večerja: kruh (G), pečena jajca (J), čaj

TOREK

  • zajtrk: črni kruh (G), čokoladni namaz (G,L), čaj, jabolko
  • malica: jogurt (L), sezamove palčke (G,SE), banana
  • kosilo: juha, puran v omaki, ajdova kaša, solata
  • malica: sadna košarica
  • večerja: krompirjeva juha

SREDA

  • zajtrk: mlečni riž (L), kakavov posip
  • malica: graham kruh (G,O,SE), pašteta, čaj, SŠ – sadje
  • kosilo: segedin golaž z govejim mesom, kuskus (G), marelični cmoki (G,L,J)
  • malica: sadje, hrustjave ploščice (G)
  • večerja: testeninska solata (G,L), čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: rženi kruh (G), sirni namaz (L), čaj, sadje
  • kosilo: juha, stefani pečenka, pire krompir (L), korenje na maslu (L), solata
  • pop. malica: sadna košarica
  • večerja: zelenjavna rižota, čaj

PETEK

  • zajtrk: črni kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj
  • malica: sirova štručka (G,L), mleko (L)
  • kosilo: njoki s sirovo omako (G,L), solata, sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mleko (L), čokolino (G)
  • malica: masleni rogljiček (G,L), bela kava (G,L) / čaj, sadje
  • kosilo: juha, piščančja nabodala, rizibizi, rdeča pesa

TOREK

  • zajtrk: črni kruh (G), čokoladni namaz (G,L), čaj, jabolko
  • malica: jogurt (L), sezamove palčke (G,SE), banana
  • kosilo: juha, puran v omaki, ajdova kaša, solata

SREDA

  • zajtrk: mlečni riž (L), kakavov posip
  • malica: graham kruh (G,O,SE), pašteta, čaj, sadje
  • kosilo: segedin golaž z govejim mesom, kuskus (G), marelični cmoki (G,L,J)

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: rženi kruh (G), sirni namaz (L), čaj, sadje
  • kosilo: juha, stefani pečenka, pire krompir (L), korenje na maslu (L), solata

PETEK

  • zajtrk: mleko (G), koruzni kosmiči
  • malica: sirova štručka (G,L), mleko (L)
  • kosilo: njoki s sirovo omako (G,L), solata, sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.