Ljubljana, 22. 5. 2020

Hišni red Centra IRIS – Dopolnitev

Dopolnitev z ukrepi ob preprečevanju širjenja nalezljive bolezni, v primeru razglasitve epidemije.

Dopolnitve ukrepov začnejo veljati z dne, 25.5.2020, in veljajo do preklica.

III. Poslovni čas in uradne ure

5.a člen

Prihodi in odhodi otrok v času izvajanja izrednih ukrepov:

  • Učenci, dijaki, zaposleni in zunanji obiskovalci vstopajo pri glavnem vhodu v Center IRIS. Predšolski otroci in njihovi starši vstopajo pri vhodu v vrtec.
  • Učenci in dijaki se v garderobi preobujejo, oblačila pa odnesejo s seboj v razred.
  • Starši šolskih otrok, otroka pospremijo do vhoda v Center IRIS, tam ga prevzame dežurni učitelj.
  • Ob jutranjem prihodu se učence po preobuvanju usmeri v razred oziroma zbirno mesto, določeno po razporedu.
  • 30 – 7.00 Soba za starše
  • 00 – 8.00 učilnice po razporedu:
Oddelek Št. učilnice
PPVI 2 39
PPVI 3-4 48
PPVI 5-6 40
5/6B 9
1/2/6A 39
7/8/9A 51
  • Oddelek podaljšanega bivanja je razdeljen na dve skupini v času največjega števila učencev, da se v čim večji meri zagotavlja izvajanje priporočil socialne distance in združevanje skupin.
  • Učitelj pri odhodu domov pospremi otroka do vrat, kjer ga pričakajo starši oziroma prevoznik.

Prevozi šolarjev

Socialna delavka, ki je zadolžena za organizacijo prevozov otrok in mladostnikov, se poveže z Občinami in prevozniki ter preveri ustreznost in zmožnost zagotavljanja Higienskih priporočil za izvajanje prevozov šolarjev v času epidemije COVID-19.

V. Prehrana

6.a člen

Zajtrk in dopoldanska malica: V primeru izrednih ukrepov zajtrke in malice učenci zaužijejo v razredu, domski učenci in dijaki v domu, predšolski otroci v vrtčevski igralnici.

Prenos zajtrkov v vrtec in razrede po razporedu izvrši medicinski tehnik. Za prenos dopoldanskih malic do razredov je zadolžena dežurna oseba po razporedu.

Pred hranjenjem si učenci (oz. po presoji učitelja to stori učitelj ali spremljevalec) obrišejo svojo klop/mizo z alkoholnimi robčki ali papirnato brisačko za enkratno uporabo in razkužilom (70 % do 80% etanol) in naredijo pogrinjek z brisačko za enkratno uporabo in si umijejo roke.

Hrano razdeli učitelj ali dežurna oseba, ki si je pred razdeljevanjem temeljito umila roke z milom, od klopi do klopi. Po zaključku hranjenja, malico odnese medicinski tehnik ali učitelj po razporedu.

Kosilo: V primeru izrednih ukrepov se v jedilnici postreže zgolj kosilo za učence in zaposlene. Kosilo v vrtec odnese medicinski tehnik.

Učenci hodijo na kosilo v skupinah kot v razredu, po vnaprej določenem razporedu.

Oddelek Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
PPVI 2 11.35 11.35 11.35 11.35 11.35
PPVI 3-4 13.00 13.00 13.00 13.00 12.25
PPVI 5-6 13.15 13.15 13.15 13.15 13.15
5/6B 14.05 13.15 12.25 12.25 12.25
1/2/6A 12.25 12.25 12.25 13.15 11.35
7/8/9A 14.05 14.05 14.05 14.05 14.05

Dežurna oseba razdeli vnaprej pripravljen pribor s prtičkom na mizo/pladenj, prav tako tudi naliva pijačo iz vrčev.

Po zaključku hranjenja oddajo pladenj z ostanki hrane in umazano posodo na pult za oddajo.

Popoldanska malica in večerja v dijaškem domu: Kuharja vnaprej pripravita popoldansko malico in surovine za pripravo večerje, jih zaščitita pred morebitno kontaminacijo s folijo ali s pokrovi/pokrovko in jih postavita na dogovorjeno mesto v prostorih šolske kuhinje/jedilnice.

Vzgojitelji vsakodnevno prinesejo jedi/živila iz dogovorjenega mesta v domsko kuhinjo v 2. nadstropju doma. Kuhinja v 3. nadstropju doma ne bo v uporabi. Za prenos umazanega pribora in posode iz domske kuhinje nazaj do šolske kuhinje je zadolžena dežurna oseba po razporedu.

 

Ravnateljica Centra IRIS

Katjuša Koprivnikar

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)