Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 5. – 9. 11. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: močnik na mleku (G,L), jabolko
  • malica: ovseni kruh (G), sirni namaz (L), kumarice, čaj
  • kosilo: juha, puran v gobovi omaki, ajdova kaša, zeljnata solata s fižolom
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadna skuta (L)
  • večerja: topli kruhki z nadevom (G,L), mešana solata

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), maslo (L), med, čaj, sadje
  • malica: štručka s semeni (G), sadni kefir (L)
  • kosilo: juha z rezanci (G,J,Z), svinjska pečenka, pražen krompir, mešana solata
  • malica: sezamove palčke (G,SE), grozdje
  • večerja: špageti s paradižnikovo omako in sirom (G,L)

SREDA

  • zajtrk: ovseni kruh (G), pečena jajca (J), čaj, sadje
  • malica: polnozrnati kruh (G), sir (L), paprika, čaj
  • kosilo: pašta fižol (G), marelični cmoki (G,L,J), kompot
  • malica: navadni jogurt (L), banana
  • večerja: kruh (G), čevapčiči, mešana solata

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), mesno-zelenjavni namaz (L), čaj
  • malica: francoski rogljiček (G), kakav (G,L), sadje
  • kosilo: korenčkova juha (G,Z), mesna štruca (J), pire krompir (L), mešana solata
  • malica: riževe ploščice, sadna košarica
  • večerja: krompirjev golaž

PETEK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), ribji namaz (R), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: sadna skuta (L), grisini palčke (G), banana
  • kosilo: pečen piščanec, mlinci (G), dušeno rdeče zelje, mandarine

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: močnik na mleku (G,L), jabolko
  • malica: ovseni kruh (G), sirni namaz (L), kumarice, čaj
  • kosilo: juha, puran v gobovi omaki, ajdova kaša, zeljnata solata s fižolom
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadna skuta (L)

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), maslo (L), med, čaj, sadje
  • malica: štručka s semeni (G), sadni kefir (L)
  • kosilo: juha z rezanci (G,J,Z), svinjska pečenka, pražen krompir, mešana solata
  • malica: sezamove palčke (G,SE), grozdje

SREDA

  • zajtrk: mlečni riž (L), cimetov posip
  • malica: polnozrnati kruh (G), sir (L), paprika, čaj
  • kosilo: pašta fižol (G), marelični cmoki (G,L,J), kompot
  • malica: navadni jogurt (L), banana

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), mesno-zelenjavni namaz (L), čaj
  • malica: mlečna štručka (G), kakav (G,L), sadje
  • kosilo: korenčkova juha (G,Z), mesna štruca (J), pire krompir (L), mešana solata
  • malica: riževe ploščice, sadna košarica

PETEK

  • zajtrk: mlečna kaša z jabolki (G,L)
  • malica: sadna skuta (L), grisini palčke (G), banana
  • kosilo: pečen piščanec, mlinci (G), dušeno rdeče zelje, mandarine
  • malica: jogurt, sadna košarica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost