Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 12. – 16. 3. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni riž s cimetovim posipom (G,L)
  • malica: črni kruh (G), tunina pašteta (R), kumarica, čaj
  • kosilo: gobova juha (G), piščančji medaljoni v smetanovi omaki (L), ajdova kaša, solata
  • malica: sadje, sezamove palčke (G,SE)
  • večerja: jajčna omleta s čebulo in papriko (J), kruh (G), čaj

TOREK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj
  • malica: sadna skuta (L), kruh (G), banana, ŠS – seneno mleko* (L)
  • kosilo: goveji golaž, kuskus (G), solata, jabolčni zavitek (G,L,J)
  • malica: napolitanke (G,L), mleko (L)
  • večerja: zelenjavna rižota, sojin polpet (S), čaj

SREDA

  • zajtrk: buhtelj (G), bela kava (L), sadje
  • malica: kruh (G), namaz s papriko, čaj, ŠS – sadje
  • kosilo: zelenjavna juha, mesna lazanja (G,L,J), solata
  • malica: sadni jogurt (L), hrustjave ploščice (G)
  • večerja: hotdog (G), čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), sadje, čaj
  • malica: čokoladni rogljiček (G,L,J), čaj, pomaranča
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (G,J), pleskavica, džuveč riž, solata
  • po malica: suho sadje in oreščki (O), čaj
  • večerja: kruh (G), salama, sir (L), kumarice, čaj

PETEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), maslo (L), med, jabolko, mleko (L)
  • malica: kruh (G), topljeni sirček (L), sadje, čaj
  • kosilo: file lososa (R), peteršiljev krompir v kosih, zelenjavna priloga, jogurt (L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni riž s cimetovim posipom (G,L)
  • malica: črni kruh (G), tunina pašteta (R), kumarica, čaj/mleko
  • kosilo: gobova juha (G), piščančji medaljoni v smetanovi omaki (L), ajdova kaša, solata

TOREK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: sadna skuta (L), kruh (G), banana, čaj, ŠS – seneno mleko* (L)
  • kosilo: goveji golaž, kuskus (G), solata, jabolčni zavitek (G,L,J)

SREDA

  • zajtrk: buhtelj (G), bela kava (L), sadje
  • malica: kruh (G), namaz s papriko, čaj, ŠS – sadje
  • kosilo: zelenjavna juha, mesna lazanja (G,L,J), solata

ČETRTEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: čokoladni rogljiček (G,L,J), čaj, pomaranča
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (G,J), pleskavica, džuveč riž, solata

PETEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), maslo (L), med, jabolko, mleko (L)
  • malica: kruh (G), topljeni sirček (L), sadje, čaj
  • kosilo: file lososa (R), peteršiljev krompir v kosih, zelenjavna priloga, jogurt (L)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost