PONEDELJEK
- zajtrk: bio kamutov zdrob na mleku (Gp,L), lešnikovo-čokoladni posip
- malica: pisani kruh (Gpr), mlečni namaz s kumarico (L), sadje, čaj
- kosilo: grahova juha, sirovi tortelini (Gp,L,J), zelenjavna omaka, mešana solata
- malica: navadni jogurt (L), prepečenec (Gp)
- večerja: rižota, mešana solata
TOREK
- zajtrk: bio kruh s semeni (Gp,SE), bio jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
- malica: makovka (Gp), kakav (L), sadje
- kosilo: zelenjavno-piščančja obara z bio žličniki, sadna rolada (Gp,L,J), kompot
- malica: sezamove palčke (Gp,SE), sadje
- večerja: bio pirin kruh (Gp), puranja prsa, sir (L), kumarice
SREDA
- zajtrk: koruzni kruh (Gp), skuša (R), vložena paprika, čaj/bio mleko (L)
- malica: kruh s semeni (Gp,SE), mlečni namaz (L), korenje, čaj
- kosilo: goveja juha (Gp,J), svinjski kotlet, pečen krompir z rdečo papriko, mešana solata
- malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (Gp)
- večerja: jota, kruh (Gp)
ČETRTEK
- zajtrk: bio ovseni kruh (Gpo), liptaver namaz (L), čaj
- malica: polnozrnato pecivo s semeni (Gp,SE), bio sadni kefir (L)
- kosilo: milijonska juha (J), govedina stroganov, trije riži, mešana solata s koruzo
- malica: riževe ploščice, sadje
- večerja: špageti z milansko omako (Gp), solata
PETEK
- zajtrk: ajdov kruh (Gp), zeliščni namaz s semeni (L), čaj
- malica: skutin žepek (Gp,L,J), bela kava (L), sadje
- kosilo: špinačna juha, oslič (R), krompirjeva solata, tatarska omaka (J), sadje
- malica: pekovsko pecivo (Gp), sadje
Vrtec
PONEDELJEK
- zajtrk: bio kamutov zdrob na mleku (Gp,L), lešnikovo-čokoladni posip
- malica: sadno-zelenjana košarica
- kosilo: grahova juha, sirovi tortelini (Gp,L,J), zelenjavna omaka, mešana solata
- malica: navadni jogurt (L), prepečenec (Gp)
TOREK
- zajtrk: bio kruh s semeni (Gp,SE), bio jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, mleko (L)
- malica: sadno-zelenjana košarica
- kosilo: zelenjavno-piščančja obara z bio žličniki (Gp,J), sadna rolada (Gp,L,J), kompot
- malica: sezamove palčke (Gp,SE), sadje
SREDA
- zajtrk I: polnozrnati sadni muesli brez sladkorja (Gp), bio mleko (L)
- zajtrk II: koruzni kruh (Gp), skuša (R), vložena paprika, čaj/bio mleko (L)
- malica: sadno-zelenjana košarica
- kosilo: goveja juha (Gp,J), svinjski kotlet, pečen krompir z rdečo papriko, mešana solata
- malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (Gp)
ČETRTEK
- zajtrk: bio ovseni kruh (Gpo), liptaver namaz (L), čaj
- malica: sadno-zelenjana košarica
- kosilo: milijonska juha (J), govedina stroganov, trije riži, mešana solata s koruzo
- malica: polnozrnato pecivo s semeni (Gp,SE), bio sadni kefir (L)
PETEK
- zajtrk I: bio pirini kosmiči s sadjem na bio mleku (L)
- zajtrk II: ajdov kruh (Gp), zeliščni namaz s semeni (L), čaj/bio mleko (L)
- malica: sadno-zelenjavna košarica
- kosilo: špinačna juha, oslič (R), krompirjeva solata, tatarska omaka (J), sadje
- malica: pekovsko pecivo (Gp), sadje
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Podčrtana živila so BIO oz. ekološkega izvora, integrirane pridelave ali nosijo oznako Izbrana kakovost (s certifikati).
*ŠS – ŠOLSKA SHEMA je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov. Obvezni spremljevalni izobraževalni ukrepi povezujejo otroke s kmetijstvom in spodbujajo zdravo prehranjevanje.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (p – pšenica, pi – pira, r – rž, j – ječmen, o – oves ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (m – mandlji, l – lešniki, o – orehi, io – indijski oreščki, ao – ameriški orehi, bo – brazilski oreščki,
p – pistacija, ma – makadamija ali oq – orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.