PONEDELJEK
- zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
- malica: polnozrnati kruh (G), liptaver namaz (L), sadje, čaj
- kosilo: fižolova enolončnica (G), borovničev štrukelj (G,L,J), kompot
- malica: jogurt (L), nektarina
- večerja: koruzni kruh, umešana jajca z zelenjavo (J)
TOREK
- zajtrk: ovseni kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, sadje, čaj
- malica: rogljič z marmelado (G), bela kava (L)
- kosilo: cvetačna juha (G,L), curry riž, pečen piščanec, šopska solata (L)
- malica: sezamovi grisini (G, SE), slive
- večerja: testeninska solata (G, L)
SREDA
- zajtrk: koruzni kruh (G), piščančji namaz (G,L), rdeča paprika, čaj/mleko (L)
- malica: rženi kruh (G), sir (L), rezine kumare, čaj
- kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), dunajski zrezek (G,J), pražen krompir, zelena solata s paradižnikom
- malica: kefir (L), breskev
- večerja: zelenjavna enolončnica
ČETRTEK
- zajtrk: črni kruh (G,L), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
- malica: štručka s semeni (G), sadni jogurt (L)
- kosilo: bučna juha, testenine polžki (G), bolonjska omaka, mešana solata
- malica: hrustljave ploščice (G), sadje
- večerja: pica (G,L)
PETEK
- zajtrk: ajdov kruh (G,O,S,SE), maslo (L), med, čaj/mleko (L)
- malica: rženi kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), slive, čaj
- kosilo: pečen lososov file (R), zelenjava na žaru, pečen krompir, breskev
Vrtec
PONEDELJEK
- zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
- malica: banana
- kosilo: fižolova enolončnica (G), borovničev štrukelj (G,L,J), kompot
- malica: jogurt (L), nektarina
TOREK
- zajtrk: ovseni kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj
- malica: jabolko
- kosilo: cvetačna juha (G,L), curry riž, pečen piščanec, šopska solata (L)
- malica: sezamovi grisini (G, SE), slive
SREDA
- zajtrk: mlečni riž s cimetom
- malica: rezine sveže kumare, rdeča paprika
- kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), puranji zrezek, pražen krompir, zelena solata s paradižnikom
- malica: kefir (L), breskev
ČETRTEK
- zajtrk: črni kruh (G,L), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
- malica: grozdje
- kosilo: bučna juha, testenine polžki (G), bolonjska omaka, mešana solata
- malica: hrustljave ploščice (G), sadni jogurt (L)
PETEK
- zajtrk: prosena kaša s sadjem, mleko (L)
- malica: slive
- kosilo: pečen lososov file (R), zelenjava na žaru, pečen krompir, breskev
- malica: riževe ploščice (G), slive
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.