Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

JEDILNIK 14. 11. – 18. 11. 2022


PONEDELJEK

  • zajtrk: pšenični zdrob na mleku z lešnikovim posipom (Gp, L, Ol)
  • dop. malica: koruzni kruh (Gp), ribja pašteta (R), paprika, čaj
  • kosilo: korenčkova juha, zelenjavna rižota, riban sir (L), solata
  • pop. malica: ržene hrustljave ploščice (Gr), sadje
  • večerja: piščanec v omaki, pire krompir (L), solata

TOREK

  • zajtrk: kruh s semeni (Gp, SE), zelenjavno – mesni namaz, čaj
  • dop. malica: ovseno pecivo, grški tip jogurta (L), sadje
  • kosilo: porova juha, piščančji trakci v naravni omaki*, bulgur (Gp), solata
  • vegi: *zelenjavna omaka s čičeriko
  • pop. malica: polnozrnati grisini (Gp), sadje
  • večerja: jajčna omleta (J) z zelenjavo, kruh (Gp)

SREDA

  • zajtrk: pisani kruh (Gpr), piščančja hrenovka, ajvar / gorčica (GO), ječmenova kava (Gj, L)
  • dop. malica: sirovka (Gp, L), navadni jogurt (L), sadje
  • kosilo: goveji zrezki v omaki* (L), pire krompir (L), solata, puding (L)
  • vegi: *stročji fižol v omaki
  • pop. malica: hrustljave ploščice (Gp), sadje
  • večerja: polnozrnate testenine z omako (Gp)

ČETRTEK

  • zajtrk: bio ovseni kruh (Gpo), liptaver namaz (L), čaj / mleko (L)
  • dop. malica: bio kruh s semeni (Gp, SE), sir (L), sadje, čaj
  • kosilo: zelenjavna juha, ribji file po dunajsko* (R, Gp, J), francoska solata (J, L)
  • vegi: *zelenjavni polpet (Gp, J)
  • pop. malica: prepečenec (Gp), sadna skuta (L)
  • večerja: koruzni kosmiči, mleko (L)

PETEK  – TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

  • zajtrk: bio ajdov kruh (Gp), maslo (L), bio med, bio mleko (L), bio jabolko
  • dop. malica: orehov štrukelj (Gp, J, L, Oo), bio mleko (L)
  • kosilo: matevž, kisla repa, bio pečenica*, sadje
  • vegi: *vegi pečenica (S)
  • pop. malica: pekovsko pecivo (Gp), sadje / jogurt (L)

VRTEC

PONEDELJEK

  • zajtrk: pšenični zdrob na mleku z lešnikovim posipom (Gp, L, Ol)
  • dop. malica: sadno – zelenjavna malica
  • kosilo: korenčkova juha, zelenjavna rižota, riban sir (L), solata
  • pop. malica: ržene hrustljave ploščice (Gr), sadje

TOREK

  • zajtrk: kruh s semeni (Gp, SE), zelenjavno – mesni namaz, čaj
  • dop. malica: sadno – zelenjavna malica
  • kosilo: porova juha, piščančji trakci v naravni omaki*, bulgur (Gp), solata
  • vegi: *zelenjavna omaka s čičeriko
  • pop. malica: polnozrnati grisini (Gp), grški tip jogurta (L)

SREDA

  • zajtrk: pisani kruh (Gpr), piščančja hrenovka, ajvar / gorčica (GO), ječmenova kava (Gj, L)
  • dop. malica: sadno – zelenjavna malica
  • kosilo: goveji zrezki v omaki* (L), pire krompir (L), solata, puding (L)
  • vegi: *stročji fižol v omaki
  • pop. malica: hrustljave ploščice (Gp), navadni jogurt (L)

ČETRTEK

  • zajtrk: bio ovseni kruh (Gpo), liptaver namaz (L), čaj / mleko (L)
  • dop. malica: sadno – zelenjavna malica
  • kosilo: zelenjavna juha, ribji file po dunajsko* (R, Gp, J), francoska solata (J, L)
  • vegi: *zelenjavni polpet (Gp, J)
  • pop. malica: prepečenec (Gp), sadna skuta (L)

PETEK  – TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

  • zajtrk: bio ajdov kruh (Gp), maslo (L), bio med, bio mleko (L), bio jabolko
  • dop. malica: sadno – zelenjavna malica
  • kosilo: matevž, kisla repa, bio pečenica*, sadje
  • vegi: *vegi pečenica (S)
  • malica: pekovsko pecivo (Gp), sadje / jogurt (L)
(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost