Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Srečanje skupine strokovnih delavcev slepih in slabovidnih otrok ter otrok z okvaro vidne funkcije v vrtcih


Vljudno vas vabimo na 1. letošnje srečanje skupine strokovnih delavcev slepih in slabovidnih otrok ter otrok z okvaro vidne funkcije v vrtcih, ki bo potekalo 14. 1. 2021 ob 15. uri  v obliki videokonference v ZOOMu ali Teamsih. Tisti, ki se boste na srečanje prijavili, boste prejeli dan pred začetkom tudi ustrezno povezavo do dogodka.

Vsebina programa

Srečanja skupine za strokovne delavce v vrtcih (zlasti v programih s prilagojenim izvajanjem in z dodatno strokovno pomočjo), ki delajo s slepimi in slabovidnimi otroki ter z otroki z okvaro vidne funkcije, so namenjena vzgojiteljem, pomočnikom vzgojiteljev, svetovalnim delavcem in izvajalcem dodatne strokovne pomoči. Strokovni delavci se imajo tu priložnost dodatno usposabljati za delo s slepimi in slabovidnimi otroki ter otroki z okvaro vidne funkcije in si medsebojno izmenjevati izkušnje, pridobljene v inkluzivnih procesih vzgoje in izobraževanja.

Na tokratnem srečanju bi predstavili pripomočke in filmčke za delo z otroki z okvaro vidne funkcije (CVI). Sledila bi predstavitev tipank in navodil za izdelavo tipnih slikanic ali podobnega gradiva. Prostor bo tudi za vprašanja, zato vas prosim, ker se že dolgo nismo srečali, da mi teme, ki bi vas še zanimale ali odprta vprašanja, ki jih imate, posredujete v prijavnici in pošljete na: nastja.strnad@center-iris.si, da se bomo že na tem srečanju lahko posvetili tudi tem temam. Prijavnica ne potrebuje žiga šole in podpisa ravnatelja (po vaši izbiri).

Program (4 ure)

  • 15.00 – 16.30 (2 uri):
    Predstavitev pripomočkov in filmčkov, ki so nastali v obdobju 1. vala COVID – 19 za otroke s CVI (okvara vidne funkcije).
    Predavateljici dr. Mateja Maljevac in Dragana Žunič.
  • 16.35 – 18.05 (2 uri):
    Tipne slikanice in njihova izdelava.
    Predavateljica Nina Schmidt.

Srečanje se izvaja v sklopu projekta Z roko v roki poMOČ in je brez kotizacije!

Prijava

Prosimo vas, da izpolnite prijavnico (doc) najkasneje do torka, 12. 1. 2021 oz. nas kontaktirate na elektronski naslov nastja.strnad@center-iris.si ali na tel. št. 01 2442 760.

Veseli bomo vaše udeležbe!

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost