Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Delo s slepimi in slabovidnimi otroki oz. otroki z okvaro vidne funkcije v predšolskem obdobju


V četrtek in petek, 17. in 18. septembra 2020, bo potekal dvodnevni seminar z naslovom Delo s slepimi in slabovidnimi otroki oz. otroki z okvaro vidne funkcije v predšolskem obdobju. Oba dneva se bo seminar začel ob 12.30 in bo trajal do 19.00. Izobraževanje bo v prostorih Centra IRIS na Langusovi ulici 8 v Ljubljani.

Seminar je namenjen predvsem vzgojiteljem/icam, pomočnikom/icam vzgojiteljev/ic, svetovalni službi ter drugim strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju.

Udeleženci se bodo na seminarju seznanili s strokovnimi tiflopedagoškimi principi obravnave slepega in slabovidnega otroka oz. otroka z okvaro vidne funkcije, ki predstavljajo vsestranski razvoj otroka na motoričnem, kognitivnem in socialnem področju ter s specifikami izvajanja programa za predšolske otroke. Namen strokovnega usposabljanja je razumevanje otrokovih posebnih potreb zaradi senzornega primanjkljaja ter zagotavljanje enakovrednega vključevanja slepega in slabovidnega otroka oz. otroka z okvaro vidne funkcije v dejavnosti vrtca.

Vabilo – Seminar Delo s slepimi in slabovidnimi otroki oz. otroki z okvaro vidne funkcije v predšolskem obdobju

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost