PONEDELJEK
- zajtrk: polenta, mleko (L), bio jabolko
- malica: rženi kruh (Gpr), sirni namaz s papriko (L), čaj
- kosilo: zelenjavna juha, pire krompir (L), špinača (L), cvetačni polpet s sirom (Gp,L,J), sadje
- malica: sadni jogurt (L), prepečenec (Gp)
- večerja: porova juha, carski praženec (Gp,L,J)
TOREK
- zajtrk: ovseni kruh (Gpo), ribji namaz (R), eko korenje, bela kava (L)
- malica: koruzni kruh (Gp), mlečni namaz (L), sadje, čaj
- kosilo: milijonska juha (Gp,J), mesna lazanja (Gp,L,J), mešana solata
- malica: sezamove palčke (Gp,SE), sadje
- večerja: topli obloženi kruhki z zelenjavo (Gp,L)
SREDA
- zajtrk: rženi kruh (Gpr), sir (L), rdeča paprika, čaj
- malica: polnozrnata štručka (Gp), kefir (L)
- kosilo: ajdovi žganci, mesno-zelenjavna obara, pecivo (Gp,L,J)
- malica: hrustljave ploščice (Gp), sadje
- večerja: rižota z grahom in piščancem, čaj
ČETRTEK
- zajtrk: kruh s semeni (Gp,SE), piščančji namaz (L), eko paradižnik, čaj
- malica: ovseni kruh (Gpo), namaz s črnimi olivami, sadje, čaj
- kosilo: goveja juha z ribano kašo (Gp,J), puranji zrezek v gobovi omaki, curry riž, mešana solata
- malica: navadni jogurt (L), ovseni keksi (Gpo,L,J)
- večerja: njoki s sirovo omako (Gp,J,L), solata, čaj
PETEK
- zajtrk: ajdov kruh (G), bio marmelada, čaj, sadje
- malica: makovka (Gp), bela kava (L)
- kosilo: brokolijeva juha, oslič (R), krompirjeva solata, tatarska omaka (J), sadje
Vrtec
PONEDELJEK
- zajtrk: polenta, mleko (L), bio jabolko
- malica: sadje
- kosilo: zelenjavna juha, pire krompir (L), špinača (L), cvetačni polpet s sirom (Gp,L,J)
- malica: sadni jogurt (L), prepečenec (Gp)
TOREK
- zajtrk: ovseni kruh (Gpo), ribji namaz (R), eko korenje, bela kava (L)
- malica: sadje
- kosilo: milijonska juha (Gp,J), mesna lazanja (Gp,L,J), mešana solata
- malica: sezamove palčke (Gp,SE), sadje
SREDA
- zajtrk: bio ovseni muesli z gozdnimi sadeži na mleku (L)
- malica: sadje
- kosilo: ajdovi žganci, mesno-zelenjavna obara, pecivo (Gp,L,J)
- malica: kefir (L), sadje
ČETRTEK
- zajtrk: kruh s semeni (Gp,SE), piščančji namaz (L), eko paradižnik, čaj
- malica: sadje
- kosilo: goveja juha z ribano kašo (Gp,J), puranji zrezek v gobovi omaki, curry riž, mešana solata
- malica: navadni jogurt (L), ovseni keksi (Gpo,L,J)
PETEK
- zajtrk: bio pirin zdrob na mleku (Gp,L)
- malica: sadje
- kosilo: brokolijeva juha, oslič (R), krompirjeva solata, tatarska omaka (J), sadje
- malica: sadje, hrustljave ploščice (Gp)
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Podčrtana živila so BIO oz. ekološkega izvora, integrirane pridelave ali nosijo oznako Izbrana kakovost (s certifikati).
*ŠS – ŠOLSKA SHEMA je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov. Obvezni spremljevalni izobraževalni ukrepi povezujejo otroke s kmetijstvom in spodbujajo zdravo prehranjevanje.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (p – pšenica, pi – pira, r – rž, j – ječmen, o – oves ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (m – mandlji, l – lešniki, o – orehi, io – indijski oreščki, ao – ameriški orehi, bo – brazilski oreščki,
p – pistacija, ma – makadamija ali o – orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.