PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni močnik z jabolki (G,L,J)
  • malica: sirovka (G,L), sadje, čaj
  • kosilo: zelenjavna mineštra (G), gratinirane skutine palačinke (G,L,J), eko kivi
  • malica: sadni jogurt (L), sezamove palčke (G,SE)
  • večerja: riževa solata s tuno (G,L,R), čaj

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj
  • malica: ajdov kruh (G), mlečni namaz s hrenom (L), sadje, čaj, ŠS* – navadni jogurt
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (G,J), makaronovo meso (G), zelena solata s paradižnikom
  • malica: ovseni piškoti (G,L,J), sadje
  • večerja: krompirjeva pita (L,J)

SREDA

  • zajtrk: črni kruh (G), čokoladni namaz (G,L), domače mleko (L)
  • malica: sendvič (G,L), sadje
  • kosilo: kisla repa, matevž, pečenica, sadje
  • malica: riževe ploščice (G), sadje
  • večerja: skutini cmoki z drobtinami (G,L,J), mešana solata

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), umešana jajčka (J), eko paradižnik, bela kava (L)
  • malica: kruh s semeni (G,O,SE), skuta (L), čaj, ŠS* – suhi kakijevi krhlji
  • kosilo: bučna juha (G,J), piščančji trakci v naravni omaki*, rižota iz treh žit, rdeča pesa
  • malica: sadna skuta (L)
  • večerja: pica (G,L)

PETEK

  • zajtrk: rženi kruh (G), skuša z zelenjavo (R), čaj
  • malica: koruzna štručka (G), navadni jogurt (L)
  • kosilo: zelenjavna juha, mesni ravioli (G,L,J), paradižnikova omaka, riban sir (L), mešana solata

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni močnik z jabolki (G,L,J)
  • malica: sadje
  • kosilo: zelenjavna mineštra (G), gratinirane skutine palačinke (G,L,J), eko kivi
  • malica: sadni jogurt (L), sezamove palčke (G,SE)

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj
  • malica: sadje, ŠS* – navadni jogurt
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (G,J), makaronovo meso (G), zelena solata s paradižnikom
  • malica: ovseni piškoti (G,L,J), sadje

SREDA

  • zajtrk: bio pirin zdrob (G) z rozinami, domače mleko (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: kisla repa, matevž, pečenica, sadje
  • malica: riževe ploščice (G), sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), umešana jajčka (J), bio češnjev paradižnik, bela kava (L)
  • malica: sadje, ŠS* – suhi kakijevi krhlji
  • kosilo: bučna juha (G,J), piščančji trakci v naravni omaki, rižota iz treh žit, rdeča pesa
  • pop. malica: sadna skuta (L), sadje

PETEK

  • zajtrk: rižolino, mleko (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: zelenjavna juha, mesni ravioli (G,L,J), paradižnikova omaka, riban sir (L), mešana solata
  • malica: navadni jogurt (L), polnozrnate palčke (G,SE)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Podčrtana živila so BIO oz. ekološkega izvora, integrirane pridelave ali nosijo oznako Izbrana kakovost (s certifikati).

*ŠS – ŠOLSKA SHEMA je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov. Obvezni spremljevalni izobraževalni ukrepi povezujejo otroke s kmetijstvom in spodbujajo zdravo prehranjevanje.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)