Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Tretje izobraževanje v okviru projekta SMILE!


Od 23. do 25. oktobra je v Zagrebu potekalo tretje izobraževanje v okviru Erasmus+ projekta SMILE! na temo razvijanja socialnih spretnosti slepih in slabovidnih, ki se ga je udeležilo šest strokovnih delavcev Centra IRIS. Naši gostitelji in izvajalci izobraževanja so bili strokovni delavci Malega doma Zagreb – Dnevnega centra za rehabilitacijo otrok in mladostniko.

Izobraževanja so se udeležili še predstavniki Velike Britanije (Škotske), Nizozemske, Češke in Madžarske. Tema tokratnega izobraževanja so bili primeri dobre prakse, še posebej pozitivni elementi s področja športnih aktivnosti, dramske igre in ostalih področij. Vsi sodelujoči smo se pripravljali že doma. Poskušali smo iz svoje prakse izluščiti in predstaviti tisto, kar smo želeli deliti z ostalimi sodelujočimi. Vsem so se vtisnile v spomin izkušnje in strategije, ki sta jih z nami delila dva udeleženca izobraževanja, ki imata tudi sama posebne potrebe. Nekatere predstavljene dobre prakse bomo vsaj v določenih elementih poskušali prenesti tudi v domače okolje, druge pa bomo uporabili kot izhodišče za gradiva v projektu SMILE too.

Zanimiv je bil tudi obisk ustanove gostiteljice. Vsi smo se na koncu strinjali, da so trije dnevi minili v zelo delovnem, a sproščenem in prijetnem vzdušju, domov pa smo se vrnili s številnimi idejami kako razvijati področje, ki se mu posvečamo v projektu.

SMILE Training event v Zagrebu

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost