PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni gres (G,L) s čokoladnim posipom
  • malica: črni kruh (G), namaz s papriko, čaj
  • kosilo: bučna juha, pečen piščanec, mlinci (G), dušeno rdeče zelje, mandarina
  • malica: hrustjave ploščice (G), sadje
  • večerja: rižota iz treh žit z zelenjavo, čaj

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), ribji namaz (R), rdeča paprika, čaj
  • malica: polnozrnati kruh (G), kumarični namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: segedin golaž, krompir v kosih, rižev narastek (G,L,J)
  • malica: navadni jogurt (L), sadje
  • večerja: testenine z mesno omako (G), riban sir (L), solata, čaj

SREDA

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), sir (L), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: rogljiček z marmelado (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo: gobova juha, njoki (G), puranji zrezek v smetanovi omaki (L), mešana solata
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje
  • večerja: koruzni kruh (G), salama, sir (L), mešana solata, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: kruh s semeni (G), jajčni namaz (J), čaj/mleko (L)
  • malica: ržen kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), sadje, čaj
  • kosilo: juha, džuveč riž, pleskavica, rdeča pesa
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L)
  • večerja: bučna juha (L), palačinke (G,L,J), čaj

PETEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L), bio jabolko – TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
  • malica: sirovka (G,L), sadni jogurt (L)
  • kosilo: cvetačna juha, zelenjavni/mesni kanelon (G,L,J), krompirjeva solata, tatarska omaka (J), grozdje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni gres (G,L) s čokoladnim posipom
  • malica: sadje
  • kosilo: bučna juha, pečen piščanec, mlinci (G), dušeno rdeče zelje
  • malica: hrustjave ploščice (G), mandarina

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), ribji namaz (R), rdeča paprika, čaj
  • malica: sadje
  • kosilo: segedin golaž, krompir v kosih, rižev narastek (G,L,J)
  • malica: navadni jogurt (L), sadje

SREDA

  • zajtrk: bio ovseni kosmiči z gozdnimi sadeži na mleku (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: gobova juha, njoki (G), puranji zrezek v smetanovi omaki (L), mešana solata
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: kruh s semeni (G), jajčni namaz (J), čaj/mleko (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: juha, džuveč riž, pleskavica, rdeča pesa
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L)

PETEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L), bio jabolko – TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
  • malica: sadje
  • kosilo: cvetačna juha, zelenjavni/mesni kanelon (G,L,J), krompirjeva solata, tatarska omaka (J)
  • malica: sadni jogurt (L), sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.