PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni riž s cimetovim posipom (G,L), hruška
  • malica: rženi kruh (G), namaz s paradižnikom in čemažem, čaj
  • kosilo: zelenjavna obara, ajdovi žganci, prosena pogača z jabolki (G,L,J)
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), hrustljave ploščice (G)
  • večerja: bela kajzerica (G), čevapčiči, ajvar/gorčica (GO)

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), maslo (L), marmelada, mleko (L), sadje
  • malica: rženi kruh (G), mlečni namaz s hrenom, sadje, čaj
  • kosilo: kumarična juha (G), musaka (G,L,J), mešana solata
  • malica: navadni jogurt (L), ringlo
  • večerja: prosena kaša z zelenjavo, riban sir (L)

SREDA

  • zajtrk: koruzni kruh (G), ribji namaz (R), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: štručka s semeni (G,O,SE), sadni kefir (L), sadje
  • kosilo: goveja juha z vlivanci (G,J), goveji zrezek v čebulni omaki, kruhov cmok (G,J), mešana solata
  • malica: grisini palčke (G), sadje
  • večerja: ovseni kruh (G), puranja pašteta (L), mešana solata

ČETRTEK

  • zajtrk: kruh s semeni (G), mesno-zelenjavni namaz (L), čaj
  • malica: ajdov kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), sadje, čaj
  • kosilo: špinačna juha (L), piščančji zrezek v naravni omaki, rižota treh žit (G), mešana solata
  • malica: sadni jogurt (L), sezamove palčke (G,SE)
  • večerja: krompirjev golaž s hrenovko

PETEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), puranja prsa, sir (L), kumarica, čaj
  • malica: polnozrnati piškoti (G,L,J), bela kava (L), banana
  • kosilo: file postrvi na žaru (R), blitva s krompirjem, dušena zelenjava, tržaška omaka, sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni riž s cimetovim posipom (G,L)
  • malica: hruška
  • kosilo: zelenjavna obara, ajdovi žganci, prosena pogača z jabolki (G,L,J)
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), hrustljave ploščice (G)

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), maslo (L), marmelada, mleko (L)
  • malica: grozdje
  • kosilo: kumarična juha (G), musaka (G,L,J), mešana solata
  • malica: navadni jogurt (L), ringlo

SREDA

  • zajtrk: koruzni kosmiči z mlekom (L)
  • malica: češnjev paradižnik
  • kosilo: goveja juha z vlivanci (G,J), goveji zrezek v čebulni omaki, kruhov cmok (G,J), mešana solata
  • malica: štručka s semeni (G,O,SE), sadni kefir (L)

ČETRTEK

  • zajtrk: kruh s semeni (G), mesno-zelenjavni namaz (L), čaj
  • malica: jabolko
  • kosilo: špinačna juha (L), piščančji zrezek v naravni omaki, rižota treh žit (G), mešana solata
  • malica: sadni jogurt (L), sezamove palčke (G,SE)

PETEK

  • zajtrk: bio ovseni kosmiči z rozinami na mleku (L)
  • malica: banana
  • kosilo: file postrvi na žaru (R), blitva s krompirjem, tržaška omaka, sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.