PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni zdrob s kakavom (G,L), jabolko
  • malica: rženi kruh (G), mlečni namaz (L), čaj
  • kosilo: pašta fižol (G), gratinirane skutne palačinke (G,L,J), sadje
  • malica: navadni jogurt (L), ovseni piškoti (G,L,J)
  • večerja: ravioli z baziliko (G,L,J), paradižnikova omaka, riban sir (L), čaj

TOREK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), puranja pašteta (L), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: polnozrnat francoski rogljiček (G), bela kava (G,L)
  • kosilo: goveja juha, kotlet, pečen krompir z rdečo papriko, mešana solata
  • malica: grisini palčke (L), hruške
  • večerja: zelenjavna enolončnica, kruh (G)

SREDA

  • zajtrk: ovseni kruh (G), ribji namaz (R), paprika, čaj
  • malica: polnozrnat kruh (G), sirni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: goveji golaž, kuskus (G), rdeča pesa, jabolčni zavitek (G,L,J)
  • malica: sadna skuta (L), hrustljave ploščice (G,L)
  • večerja: ovseni kruh (G), pečena jajca (J), zelena solata z redkvico, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: rženi kruh (G), maslo (L), marmelada, mleko (L)
  • malica: sirova štručka (G,L), rdeča paprika, čaj
  • kosilo: juha, špinačni njoki (G), piščančji medaljon v omaki, mešana solata
  • malica: puding (G,L), sadje
  • večerja: polnozrnata žemlja (G,O,SE), salama, sir (L), kumarica, čaj

PETEK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), zeliščni namaz (L), korenček, čaj
  • malica: koruzna štručka (G), sadni jogurt (L)
  • kosilo: oslič (R), krompirjeva solata, tatarska omaka (J), banana

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni zdrob s kakavom (G,L), jabolko
  • malica: rženi kruh (G), mlečni namaz (L), čaj
  • kosilo: pašta fižol (G), gratinirane skutne palačinke (L), sadje
  • malica: navadni jogurt (L), ovseni piškoti (G,L,J)

TOREK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), puranja pašteta (L), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: polnozrnat francoski rogljiček (G), bela kava (G,L)
  • kosilo: goveja juha, kotlet, pečen krompir z rdečo papriko, mešana solata
  • malica: grisini palčke (L), hruške

SREDA

  • zajtrk: ovseni kosmiči z rozinami (G,L)
  • malica: polnozrnat kruh (G), sirni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: goveji golaž, kuskus (G), rdeča pesa, jabolčni zavitek (G,L,J)
  • malica: sadna skuta (L), hrustljave ploščice (G,L)

ČETRTEK

  • zajtrk: rženi kruh (G), maslo (L), marmelada, mleko (L)
  • malica: sirova štručka (G,L), rdeča paprika, čaj
  • kosilo: juha, špinačni njoki (G), piščančji medaljon v omaki, mešana solata
  • malica: puding (G,L), sadje

PETEK

  • zajtrk: rižolino (G), mleko (L)
  • malica: koruzna štručka (G), sadni jogurt (L)
  • kosilo: oslič (R), krompirjeva solata, tatarska omaka (J), banana
  • malica: kruh s semeni (G,O,SE), sok

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.