Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 11.3. – 15. 3. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk:mlečni zdrob s kakavovim posipom (G,L), jabolko
  • malica: polnozrnati kruh (G), pašteta (L), kumarica, čaj
  • kosilo: grahova juha, njoki (G), sirova omaka (L), mešana solata
  • malica:sezamove palčke (G,O,SE), sadni jogurt (L)
  • večerja: zelenjavna rižota, solata, čaj

TOREK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, sadje, čaj
  • malica: buhtelj z marmelado (G), bela kava (L)
  • kosilo:goveja juha z ribano kašo (G,J), pleskavica, džuveč riž, mešana solata
  • malica: suho sadje in oreščki (O), čaj
  • večerja: jota, pecivo (G,L,J)

SREDA

  • zajtrk: koruzni kruh (G), skuša z zelenjavo (R), čaj
  • malica:rženi kruh (G), namaz s papriko (L), sadje, čaj
  • kosilo: pasulj s klobaso, sadna rolada (G,L,J)
  • malica:hrustjave ploščice (G), sadni kefir (L)
  • večerja: tortelini z omako (G,L), solata, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk:ovseni kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: kajzerica (G), sirni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: cvetačna juha, piščančja krača, pečen krompir z zelenjavo, pomaranča
  • malica: piškoti (G,L,J), sadje, čaj
  • večerja: črna žemlja (G), salama, sir (L), kumarice, čaj

PETEK 

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), korenje, čaj
  • malica: orehov štrukelj (G,L,J), banana, čaj
  • kosilo: špageti (G), tunina omaka (R), zelena solata s koruzo, sadna skuta (L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk:mlečni zdrob s kakavovim posipom (G,L), jabolko
  • malica: polnozrnati kruh (G), pašteta (L), kumarica, čaj
  • kosilo: grahova juha, njoki (G), sirova omaka (L), mešana solata
  • malica:sezamove palčke (G,O,SE), sadni jogurt (L)

TOREK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, sadje, čaj
  • malica: buhtelj z marmelado (G), bela kava (L)
  • kosilo:goveja juha z ribano kašo (G,J), pleskavica, džuveč riž, mešana solata
  • malica: sadna skuta (L), polnozrnat kruh (G,O,SE)

SREDA

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica:rženi kruh (G), namaz s papriko (L), sadje, čaj
  • kosilo: pasulj s klobaso, sadna rolada (G,L,J)
  • malica:hrustjave ploščice (G), sadni kefir (L)

ČETRTEK 

  • zajtrk:ovseni kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: kajzerica (G), sirni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: cvetačna juha, piščančja krača, pečen krompir z zelenjavo, pomaranča
  • malica: piškoti (G,L,J), sadje, čaj

PETEK 

  • zajtrk: prosena kaša na mleku s cimetom (L)
  • malica: orehov štrukelj (G,L,J), banana, čaj
  • kosilo: špageti (G), tunina omaka (R), zelena solata s koruzo, sadna skuta (L)
  • malica: grisini palčke (G), sadje, čaj

 

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

 

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost