Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Dan odprtih vrat


V Centru IRIS že vrsto let izvajamo pedagoško delo s slepimi in slabovidnimi učenci. Kakšen je odnos naše družbe do tovrstne populacije, je zagotovo eden izmed glavnih kriterijev razvitosti in demokratičnosti družbe. V času, ko je vključenost te populacije v družbo in v vsakodnevno življenje tako zelo poudarjena in medijsko izpostavljena, smo se v Centru IRIS odločili, da javnosti pokažemo, kako slepi in slabovidni aktivno preživljajo svoj prosti čas. Zato vas vabimo na Dan odprtih vrat v Centru IRIS, dne 29. 11. 2018.

Na dogodku bi radi pokazali, kako slepi in slabovidni učenci lahko aktivno, pestro in bogato preživljajo svoj prosti čas. Slepi in slabovidni lahko igrajo šah, košarko, nogomet, kartajo, likovno ustvarjajo, plešejo, kuhajo, hodijo v hribe…

Ob tem opozarjamo na to, da so prostočasne aktivnosti v okolju žal za slepe in slabovidne največkrat neprilagojene, zato se vanje ne morejo vključiti in so s tem že od samega začetka izključeni iz družbe in socializacije.

Mi vam bomo pokazali, kako z ustrezno prilagoditvijo slepi in slabovidni otroci lahko vse to zmorejo in znajo.

Veliko prostočasnih aktivnosti v izvedbi slepih in slabovidnih bodo obiskovalci lahko videli, preizkusili, novinarji pa posneli ter javnosti pokazali, da so slepi in slabovidni v prostem času še kako aktivni, marsikomu pa morda dali idejo za to, da aktivnosti prilagodijo tudi osebam s posebnimi potrebami in jim s tem naredijo bolj dostopne.

Program je v priponki.

VABILO Dan odprtih vrat

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost