Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Stanovanjske skupine


1. oktobra 2018 smo se na sestanku v zvezi z gradnjo stanovanjskih skupin za osebe z okvaro vida s predstavniki staršev in odraslih uporabnikov dogovorili, da vas starše, ki ste zainteresirani za aktivno sodelovanje pri tem projektu povabimo, da se prijavite na seznam za e-obveščanje na sabina.silc(pri)center-iris.si.

Oblikovali smo delovno skupino, ki bo sodelovala z delavci na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in vas vabimo k aktivnejšem sodelovanju.

Včeraj smo imeli sestanek za stanovanjske skupine še s predstavniki staršev in odraslih uporabnikov in smo oblikovali delovno skupino za to področje sestavljeno iz delavcev centra, predstavnikov Zveze in medobčinskih društev, staršev in odraslih uporabnikov.

Še ta teden bomo poslali dopis na Ministrstvo s predlogom za aktivno sodelovanje  pri projektiranju in gradnji objektov.

Radi bi  poudarili, da gre za izjemno priložnost, ki se dolgo ne bo ponovila. Pričakujemo podporo celotne skupnosti, čeprav  morda vi ali vaš otrok ne boste potrebovali takšne oblike bivanja.

Naša ideja je, da zgradimo dve obliki bivalnih skupnosti. Ena je namenjena takim uporabnikom, ki so delno samostojni, bodo pa vedno potrebovali podporo. Tudi za njih je prav, da se osamosvojijo  enako kot njihovi vrstniki. Druga oblika je prehodna in je namenjena uporabnikom, ki potrebujejo nekoliko pomoči pri vzpostavljanju samostojnega življenja (npr. zaposlovanju).

Zaradi novih uredb o varovanju osebnih podatkov vas ne moremo obveščati osebno. Veliko staršev je povedalo, da prejšnje objave niso videli, zato vas prosimo, da se javite na sabina.silc(pri)center-iris.si in dovolite, da vas uvrstimo na e-seznam za obveščanje oz. se tudi naročite na e-novice, ki so zgoraj levo na spletni strani.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost