Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 10. 9. do 14. 9. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: polenta, mleko (L)
  • malica: črni kruh (G), zelenjavno-mlečni namaz (L), čaj
  • kosilo: porova juha, polnjena paprika, pire krompir (L), grozdje
  • malica: sadje, hrustljave ploščice (G)
  • večerja: pečen piščanec, kumarična solata

TOREK

  • zajtrk: graham kruh (G,O,S,SE), piščančja pašteta (G), korenček, čaj
  • malica: biskvit s sadjem (G, L), bela kava (L)
  • kosilo: goveja juha zdrobovimi cmoki (G,J), telečji medaljoni v omaki (G,Z), ajdova kaša, mešana solata
  • malica: banana, jogurt (L)
  • večerja: krompirjev golaž s hrenovkami (G,L)

SREDA

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), tunin namaz, rezine kumare, čaj
  • malica: koruzni kruh (G), mlečni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: ričet s klobaso (G), jabolčni zavitek (G,L,J)
  • malica: grisini s sezamom (G,O,SE), sadna košarica
  • večerja: riž s praženo zelenjavo

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, čaj
  • malica: kruh (G), sir (L), sadje, čaj
  • kosilo: korenčkova juha, piščančji paprikaš, široki rezanci (G), mešana solata
  • malica: sadna košarica, čaj
  • večerja: popečeni kruhki (G,L), solata

PETEK

  • zajtrk: rženi kruh (G), kuhano jajce (J), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: makovka (G), navadni jogurt (L), sadje
  • kosilo: ocvrt oslič (R,L,J), krompir z blitvo, tatarska omaka (J), sadna skuta (L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: polenta, mleko (L)
  • malica: črni kruh (G), zelenjavno-mlečni namaz (L), čaj
  • kosilo: porova juha (Z), polnjena paprika, pire krompir (L), grozdje

TOREK

  • zajtrk: graham kruh (G,O,S,SE), piščančja pašteta (G), korenček, čaj
  • malica: biskvit s sadjem (G, L), bela kava (L)
  • kosilo: goveja juha zdrobovimi cmoki (G,J,Z), telečji medaljoni v omaki (G,Z), ajdova kaša, mešana solata

SREDA

  • zajtrk: ovsena kaša z rozinami (G,L)
  • malica: koruzni kruh (G), mlečni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: ričet s klobaso (G), jabolčni zavitek (G,L,J)

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, čaj
  • malica: kruh (G), sir (L), sadje, čaj
  • kosilo: korenčkova juha (Z), piščančji paprikaš, široki rezanci (G), mešana solata

PETEK

  • zajtrk: mleko (L), čokolino (G)
  • malica: makovka (G), navadni jogurt (L), sadje
  • kosilo: ocvrt oslič (R,L,J), krompir z blitvo, tatarska omaka (J), sadna skuta (L)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost