Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 26. 3. – 30. 3. 2018


PONEDELJEK

  • Z: ovseni kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj, jabolko
  • DM: polnozrnata štručka (G,O,SE), čaj, sadje, ŠS* – seneno mleko (L)
  • K: juha, puranji zrezek v naravni omaki, curry riž, mešana solata
  • PM: piškoti (G,L,J), čaj
  • V: pečen krompir z zelenjavo

TOREK

  • Z: mlečni gres s kakavovim posipom (G,L)
  • DM: polnozrnati kruh (G,O,SE), liptaver namaz (L), čaj, ŠS* – kislo zelje
  • K: piščančja obara z zelenjavo, ajdovi žganci z ocvirki, sadna rezina (G,L,J)
  • PM: sadni jogurt (L), oreščki (O)
  • V: testenine po milansko (G)

SREDA

  • Z: koruzni kruh (G), piščančja pašteta (G,L), rdeča paprika, bela kava (L)
  • DM: kruh (G), topljeni sirček (L), sadje, čaj
  • K: milijonska juha (J), telečja pečenka, pražen krompir, zelenjavna priloga, sadje
  • PM: grisini palčke (G,O,SE), sadje, čaj
  • V: porova juha, jogurtovo pecivo (G,L,J)

ČETRTEK

  • Z: črni kruh (G), puranja prsa, sir (L), kumarica, čaj
  • DM: kruh (G), kisla smetana (L), sadje, čaj
  • K: fižolova enolončnica, prosena pogača s slivami (G,L,J), kompot
  • PM: sadna košarica, čaj
  • V: piščančja nabodala, rizi bizi

PETEK

  • Z: kruh (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
  • DM: sirova štručka (G,L), navadni jogurt (L), sadje
  • K: file osliča (R), pečen krompir, mešana solata, pomaranča

Vrtec

PONEDELJEK

  • Z: čokolino (G), mleko (L)
  • DM: polnozrnata štručka (G), čaj, sadje, ŠS* – seneno mleko (L)
  • K: juha, puranji zrezek v naravni omaki, curry riž, mešana solata

TOREK

  • Z: mlečni gres s kakavovim posipom (G,L)
  • DM: polnozrnati kruh (G), liptaver namaz (L), čaj, ŠS* – kislo zelje
  • K: piščančja obara z zelenjavo, ajdovi žganci z ocvirki, sadna rezina (G,L,J)

SREDA

  • Z: koruzni kruh (G), piščančja pašteta (L), rdeča paprika, bela kava (L)
  • DM: kruh (G), topljeni sirček (L), sadje, čaj
  • K: milijonska juha (J), telečja pečenka, pražen krompir, zelenjavna priloga, sadje

ČETRTEK

  • Z: črni kruh (G), puranja prsa, sir (L), kumarica, čaj
  • DM: kruh (G), kisla smetana (L), sadje, čaj
  • K: fižolova enolončnica, prosena pogača s slivami (G,L,J), kompot

PETEK

  • Z: kruh (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
  • DM: sirova štručka (G,L), navadni jogurt (L), sadje
  • K: file osliča (R), pečen krompir, mešana solata, pomaranča

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost