Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 26. 2. – 2. 3. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj
  • kosilo: golaž, kuskus (G), rdeča pesa, sadje
  • malica: piškoti (G,L,J), sadje, čaj
  • večerja: testeninska solata (G,L,J)

TOREK

  • zajtrk: rženi kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj
  • malica: mlečna štručka (G,L), bela kava (L)
  • kosilo: juha, puran po dunajsko (G,J), pražen krompir, zelenjavna priloga, sadje
  • malica: jogurt (L), grisini palčke (G)
  • večerja: ričet (G,J), kruh (G)

SREDA

  • zajtrk: polenta, mleko (L), banana
  • malica: ovseni kruh (G), pašteta, rezina paprike, čaj, SŠ – sadje
  • kosilo: zelenjavna mineštra (G,L,J), ajdovi štruklji z orehi (G,L,J), sadje
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje
  • večerja: pica (G,L), solata

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L), jabolko
  • malica: rženi kruh (G), kisla smetana (L), korenček, čaj
  • kosilo: paradižnikova juha, piščančji ragu z zelenjavo, široki rezanci (G), sadna skuta (L)
  • pop. malica: sadna košarica
  • večerja: skutni cmoki z drobtinicami (G,L,J), solata

PETEK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), mlečni namaz s papriko (L), čaj
  • malica: polnozrnati kruh (G,O,SE), marmelada, bela kava (G,L), sadje
  • kosilo: ocvrti sir (L), krompirjeva solata, tatarska omaka (L), sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj
  • kosilo: golaž, kuskus (G), rdeča pesa, sadje

TOREK

  • zajtrk: rženi kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj
  • malica: mlečna štručka (G,L), bela kava (L)
  • kosilo: juha, pečen puran (G,J), pražen krompir, zelenjavna priloga, sadje

SREDA

  • zajtrk: polenta, mleko (L), banana
  • malica: ovseni kruh (G), pašteta, rezina paprike, čaj, SŠ – sadje
  • kosilo: zelenjavna mineštra (G,L,J), ajdovi štruklji z orehi (G,L,J), sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L), jabolko
  • malica: rženi kruh (G), kisla smetana (L), korenček, čaj
  • kosilo: paradižnikova juha, piščančji ragu z zelenjavo, široki rezanci (G), sadna skuta (L)

PETEK

  • zajtrk: mlečni gres, lešnikov posip
  • malica: polnozrnati kruh (G,O,SE), marmelada, bela kava (G,L), sadje
  • kosilo: ocvrti sir (L), krompirjeva solata, tatarska omaka (L), sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost