Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Nastop na razglasitvi Desetnica 2017


Prisrčno vas vabimo na slovesno razglasitev letošnjih nominirancev za nagrado Desetnica 2017 z novinarsko konferenco ter odprtjem razstave nominiranih del, ki jih bodo avtorji – nominiranci predstavili z branjem odlomkov.
Pridružite se nam v sredo, 17. maja 2017, ob 9.30 uri, v Mestni knjižnici Ljubljana, Kersnikova ulica 2, v dvorani v 3. nadstropju.

Pozdravili nas bodo:
mag. Jelka Gazvoda, direktorica Mestne knjižnice Ljubljana, Jana Kolarič, predsednica žirije za desetnico 2017 ter Dim Zupan, mladinski pisatelj.

Dogodek bo popestril glasbeni program učencev Centra za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne pod mentorstvom Neve Laščak.

Prireditev bo povezovala Carmen L. Oven.

Desetnica je nagrada za otroško in mladinsko književnost, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev za uveljavljanje izvirnega otroškega in mladinskega leposlovja. Nagrada je podeljena v mesecu maju in za obdobje zadnjih treh let. Tudi letos je izbor del, ki ustrezajo Pravilniku o nagradi desetnica, na podlagi seznama izdanih del, ki ga je pripravila Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, pripravila red. prof. dr. Dragica Haramija, o nominiranih delih oziroma avtorjih pa je odločala žirija v sestavi:
Klarisa Jovanović, Jana Kolarič (predsednica), Ifigenija Simonovič, Ivo Stropnik ter Suzana Tratnik.

Save

Save

Save

Save

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost