Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Predstava Zraka! in pogovor po predstavi Slepi v gledališču


Gospa Janja Tekavec vabi na predstavo Zraka! (Something’s in The Air) avtorske četverice Janez Janša, Boštjan Narat, Irena Preda in Irena Tomažin, v sredo 21. oktobra 2015 ob 20. uri v dvorani Stara pošta Slovenskega mladinskega gledališča (Robbova 15), Ljubljana.
Vez med Zraka! in vami bo – ja – zrak! Z zrakom vodimo in si pustimo biti vodeni. Zraka! je predstava, ki temelji na dihu, je predstava kjer nas ne bo sram zazehati in tudi zadremati ne. Kjer se bomo smejali, ker ne moremo jokati. Ob sebi bomo čutili vonj, komaj slišno dihanje, stiskajoče grlo ob požiranju, rahlo stisko ob neznanem, mir in nemir, toplo bližino, lepoto in prepoved dotika.
Zraka! ponuja le tisto, brez česar nič od tega ne bi moglo biti, kar nam je še edino skupno – zrak. Dokler ga še imamo!

Pogovor po predstavi – SLEPI V GLEDALIŠČU
Po predstavi bo potekal javni pogovor z igralko Metko Pavšič ter igralko in eno od avtorjev predstave, Ireno Tomažin. Dotaknili se bomo vsega tistega, o čemer javnost do sedaj še ni veliko govorila. Zgodba in čutenje skozi naše in oči slepih in slabovidnih. Sodeluje tudi publika.

Vabimo vas, da se vi in vaši kolegi skozi gledališče pridružite tej izkušnji skozi druga čutila, ki smo jih navadno vajeni najbolj uporabljati. Za skupine, ki smo jih izbrali, da jih povabimo, smo pripravili tudi posebne cene. Namesto redne cene vstopnice 10€, smo za skupino vsaj 5 ljudi pripravili promocijsko ceno vstopnice za 5€. Predstava je dokaj intimna, imamo zelo omejeno število sedežev (34). Zato si svoje mesto pravočasno zagotovite in rezervirajte vstopnico naj kasneje do ponedeljka 19. 10. 2015 na info@maska.si.

Redne vstopnice si (se pravi v primeru, da vaš prihod po tem vabilu ne zagotovite na info@maska.si) zagotovite v Prodajni galeriji SMG, Trg francoske revolucije 5 v Ljubljani; telefon: 01/425 33 12. Odprta je vsak delavnik med 12.00 in 17.30 uro.
Vstopnice prevzamete po predhodni rezervaciji najkasneje pol ure pred predstavo na Vilharjevi 11.

Vljudno vabljeni, da zadihamo skupaj!

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost